Satış Çabalarınız İçin Halkla İlişkiler Araçları Ne Yapabilir ve Yapamaz?

“Giysiler insanı yapmazsa” medya araçları halkla ilişkiler konusunda profesyonel olmaz.

Ama kesinlikle hayatı ve PR’ı kolaylaştırıyorlar. Bir veritabanını erişim ve izleme yetenekleriyle birleştiren entegre bir platform, özellikle de işini gerçekten bilen bir PR uzmanı tarafından kullanıldığında dikkate alınması gereken bir güçtür.

Halkla ilişkiler araçları, genel başarıyı değil, başarılı teslimatı garanti eder

Bir medya veritabanı, bir PR ajansının, departmanının veya profesyonelin yatırım yapabileceği en yararlı araçlardan biridir. Size, bilgileri kendiniz aramak ve doğrulamak zorunda kalmadan, gazetecilere ve sektörlerdeki diğer medya bağlantılarına ulaşma imkanı sağlar. Sağlayıcıların, veritabanlarını korumaya ve güncellemeye adanmış tüm araştırma ekipleri vardır, böylece e-postanızın istenen gelen kutusuna ulaşacağından emin olabilirsiniz.

Bir medya veritabanı da araştırmanızı bilgilendirmeye yardımcı olabilir. Zaman içinde, satış konuşmalarınıza düzenli olarak yanıt veren, ilişkiler kurduğunuz gazeteciler olan, başvurulacak kişileriniz zaten mevcut olabilir. Durumunuz bu değilse (belki de aşina olmadığınız bir sektördeki bir müşteriyi temsil ediyorsanız), ilgili kişiler için bir veritabanı araması yapmak size bir başlangıç ​​noktası sağlayacaktır.

Sunacağınız haberle en alakalı kişilerin bunlar olup olmadığına karar vermeden önce aramanızın sonuçlarını araştırmanız gerekir. Bazı veritabanları size mini bir biyografi ve bir kişinin sosyal medyasının bir önizlemesini verir. Yalnızca buna güvenmeyin. Nasıl yazdıklarını, ne hakkında yazmayı sevdiklerini (sektörlerinde, alanlarında, nişlerinde, bölgelerinde, vuruşlarında) ve çalışmalarıyla kimin etkileşime girdiğini anlamak için gazetecinin sosyal medyasını, web sitelerini ve bağlı kuruluş web sitelerini ziyaret edin. Bir medya veritabanını kendi araştırmanızla eşleştirirseniz, eksiksiz, alakalı ve hedeflenmiş bir listeye sahip olma olasılığınız daha yüksektir.

Bir veritabanı size kim ve nasıl bilgi verebilirse de, nedenini cevaplamak yine de size kalmıştır. Neden bu hikaye ve neden o gazeteci? Teklifi görmezden gelmek için imkansız olanı yazmalısın ve bunu yapmak için şunlara ihtiyacın var:

  • Haberler için bir burun
  • Ulaşmaya çalıştığınız kitleye ilişkin derin bir anlayış
  • Satış konuşması yaptığınız gazetecilerle bir yakınlık
  • İyi atış alışkanlıkları
  • Size biraz avantaj sağlamak için listelerinizi optimize etmenin (araştırmanın ötesinde) yolları vardır.

İşte birkaç fikir:

  • Daha küçük listeler oluşturun. Sosyal yardım için büyük bir listeye sahip olmak yerine, onu hiper hedefli listelere ayırın. Örneğin, “balıkçılık” balıkçılık yanlısı balıkçılık, sinek balıkçılığı ve tatlı su balıkçılığı gibi konulara ayrılabilir.
  • Kişileri kendi ritimlerinden daha fazla nitelendirin. Medya veritabanınız anahtar kelimeye göre arama yapmanıza izin veriyorsa, markanızla alakalı konuları arayabilir ve seçici olabilirsiniz.
  • Listenizi düzenli olarak gözden geçirin ve güncelleyin (İdeal olarak her yeni adımdan önce). İlgili yeni kişileri kaçırmadığınızdan ve satış yerlerini ve ritimleri değiştiren gazetecileri dahil etmediğinizden emin olun.
  • PR araçları dinleyin – analiz size kalmış

Medya izleme; çevrimiçi, basılı, yayın ve sosyal medya platformlarında geniş içerik kapsamına göre ayarlanabilmeniz için uzak ve geniş bir alanı dinlemenize olanak tanır. Aramanızı endüstri ve rakip haberlerini ve alakalı veya ilgi çekici her şeyi içerecek şekilde genişlettiğinizde izleme daha da kullanışlıdır.

Ağınızı geniş yaydığınızda (ancak çok geniş değil), fırsatlar ve olası krizler için gelişmiş bir bildirim sistemine sahip olmak gibidir. Stratejik izleme ile şunları yapabilirsiniz:

  • Sektörünüzdeki ilgili bir eğilimi yakalayın ve hikayenizi veya müşterinizin hikayesini anlatıma ekleyin.
  • Rakibinizin başına gelen bir krizden kaçının veya bunlardan bir şeyler öğrenin.
  • Markanızın veya müşterinizin olası savunucularını ve eleştirmenlerini belirleyin (bu, bir sonraki satış konuşmanızda kimi hedeflemek veya kaçınmak isteyebileceğiniz konusunda fikir verecektir).
  • Ancak veritabanı aracınızda olduğu gibi, medya izleme sizi yalnızca bir yere kadar götürebilir. Size mevcut medya iklimi, trendler ve vızıltı hakkında ihtiyacınız olan bilgileri sağlar, ancak anı yakalamak size kalmıştır.

Medya izlemenin tüm avantajlarından nasıl yararlanılır:

Kapsamı alt kategorilere göre ayıran etiketlerle sözlerinizi düzenli tutun (birden fazla ürününüz, hizmetiniz, konumunuz, departmanınız vb. Varsa çok kullanışlıdır).

Coğrafi kısıtlamaları kullanarak bahsetmeleri daraltın veya genişletin – ancak unutmayın, sosyal medya genellikle aynı bölgesel kısıtlamaları takip etmez, bu nedenle kendinizi bu belirli platformda sınırlamayın.

Halkla İlişkiler araçları ölçer – ancak yatırım getirisini kanıtlamanız gerekir

Ölçüm son zamanlarda gündemde olan bir konu haline geldi ve 2020, danışmanların, kurumların ve departmanların kendi değerlerini savunma ihtiyacını gerçekten vurguladı, bu da gösteriş ölçütlerinin ötesine geçmeyi gerektiriyor.

Halkla ilişkiler araçlarının çoğu, e-posta erişiminizin nasıl performans gösterdiğinden geçen hafta kaç kez sizden bahsedildiğine kadar size harika bir veri zenginliği ve seksi raporlar ve medya brifingleri oluşturma becerisi sağlayacaktır. Bundan sonra, araçların size sağladığı içgörüleri almak ve bunları etkiye dönüştürmek sizin sorumluluğunuzdadır.

Birçok PR uzmanı, oranın %80’ini oluşturuyor. Son adım, C-suite’in (sizin veya müşterinizin) anlayacağı ve takdir edeceği bir dil kullanarak, PR faaliyetleriniz aracılığıyla yaptığınız etkiyi istenen iş sonuçlarına bağlamaktır. Satış ve pazarlamanın daha kolay zamanı var. Zaten o dilde, gelir ve kaybedilen / kazanılan anlaşmalarla ve pazarlama nitelikli potansiyel müşterilerle konuşuyorlar. Faaliyetleri, net yollarla alt çizgiyle bağlantılıdır. Faaliyetlerinizi sonuca bağlayamayabilirsiniz (en azından henüz değil), ancak faaliyetlerinizi itibara, bağlılığa ve farkındalığa bağlayabilirsiniz, her şirketin önemsediği üç önemli nokta.

PR araçları size özel güçler sağlamaz. Her zaman kendi becerinize, içgüdülerinize ve deneyiminize inecektir.

Kaynak için tıklayınız.