Son zamanlarda LGBTQIA+ bireylere karşı yapılan zorbalıklar ve bir yandan onların yanında olan insanlar tarafından yapılan destek yürüyüşleri gibi olaylara çokça şahit oluyoruz. Birçok tekstil markasının destek amaçlı tasarladığı gökkuşağı temalı tasarımlar, cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkan ve eşitlik adına her rengin her cinsiyet tarafından tercih edilebileceğini vurgulayan tasarımların örneklerini ülkemizde de gördüğümüz bu günlerde, LEGO’dan yeni bir set ile LGBTQIA+ bireylere destek geldi. 

Her insanın özellikle her çocuğun bildiği bir klasik oyuncak markası olan LEGO, yıllardır değişik konsept ve setleri ile hayatlarımıza eğlence katmaya devam ediyor. Sadece bir oyuncak markası olmasının yanı sıra, sosyal konulara duyarlı ve onlara dikkat çekmek için bünyesinde çeşitli yenilikler yapan bir marka olan LEGO, geçtiğimiz günlerde görme engelli çocuklar için hazırladığı özel bloklar ve dokunsal sembollerle hazırladığı set ile karşımıza çıkmıştı. Bu sefer de Onur Ayı olan haziran için ‘’Everyone is Awesome’’ isimli bir set ile karşımıza çıkıyor.

LEGO, Onur Ayı’na özel LGBTQIA+ için hazırladığı ilk seti 1 Haziran’da piyasaya sürmek için gün sayıyor. Everyone is Awesome seti, gökkuşağı renklerindeki bir platformun üzerinde duran, 11 farklı renkteki her birinin saçları birbirinden farklı olarak dizayn edilmiş minik insan figürlerinden oluşuyor. Lego Tasarım Başkan Yardımcısı Matthew Ashton’un sözlerine göre Ashton’un ilk başta kendi masasının üzerine dekor amaçlı olarak tasarladığı bu seti, daha sonra Onur Ayı’nın şerefine bir ürün olarak üretmeyi düşünerek, LEGO severlerin de satın alabileceği ilk LGBTQIA+ setini piyasaya sürmeye karar vermiştir.

Matthew Ashton ile yapılan ve YouTube’da yayınlanan bir röportajda Ashton, LGBTQIA + bir birey olarak büyümenin zorluklarına değinerek, küçüklüğünde etrafındaki insanların ona her zaman ne ile oynayıp ne ile oynamaması gerektiğini söylediğinden ve bu konuda kendisine çok karışıldığından bahsediyor. Efemine bir çocuk olduğu için, çevresindekilerin ona daha sert olması gerektiğini söylediğini ve çok yorucu bir çocukluk dönemi geçirdiğini sözlerine ekliyor. Bunların üzerine Ashton, bu yeni ‘’Everyone is Awesome’’ seti için ‘’ Bu seti biri bana vermiş olsaydı, birisinin arkamı kolladığını bilmek çok rahatlatıcı olurdu’’ ifadelerini kullanarak benzer zorlukları yaşayan kişilere destek amaçlı bir mesaj veriyor.

Matthew Ashton, LEGO markasının yetişkin hayranları için de Onur Ayı’nı kutlamak amaçlı bir set olan ‘’Everyone is Awesome’’ setinin herkesi kapsayıcılığını simgelediğini vurguluyor. Set 1 Haziran günü 34,99 dolar fiyatı ile mağazalar ve online mağazalarda satışa çıkıyor.

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/lego-dan-gokkusagi-renklerinde-yeni-set-everyone-is-awesome/