Çalışma hayatının yanında aile hayatlarına ilişkin sorumlulukları nedeniyle kadınlar, işverenler açısından zaman zaman tercih edilmeyebilir. Ancak Türkiye’nin 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alabilmesi adına kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 50’nin üzerine çıkması gerekiyor. Özetle gelişmişliğin olmazsa olmazı kadın istihdamı diyebiliriz.

Akaryakıt sektörünün öncü markalarından OPET, Türkiye’nin gündemindeki önemli konulardan biri olan kadın istihdamına yönelik başlattığı “Opet Kadın Gücü Projesi” ile kadın istihdamının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Projenin kapsamını inceleyecek olursak;

Her istasyonda en az iki kadın çalışan

Sahip olduğumuz değerlere sahip çıkarak daha bilinçli bir toplum yaratılmasını amaçlayan bu değerli proje ile kadınlara çalışma hayatında fırsat eşitliği sağlanıyor. Bu bağlamda Türkiye’deki tüm Opet istasyonlarında en az iki kadın çalışanın market satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, muhasebe elemanı ve benzeri çeşitli pozisyonlarda istihdam etmesi hedefleniyor.

İllere göre kadın çalışan sayısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Opet iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesinde kadınların Opet bayilerinin İŞKUR istihdam teşviklerinden faydalanması sağlanıyor. Böylece özel eğitim ve mesleki gelişim programları oluşturuluyor. Türkiye genelinde 77 ilde 3031 kadın çalışanla her geçen gün büyüyen “Opet Kadın Gücü Projesi” ile mesleki cinsiyetin yok olması hedefleniyor. 

Kaynak: https://www.opet.com.tr/sosyal-sorumluluk-projeleri/kadin-gucu-projesi?utm_source=marketingturkiye&utm_medium=cpm&utm_campaign=kadingucu&utm_content=desktop-masthead&dclid=CMW_9IKr8PMCFRUL4AodSvMF1A