Eyüp Sabri Tuncer'den Alzheimer hastaları çin anlamlı proje: Hatıraları  Tazeler - Yaşam Haberleri

Türkiye’nin en büyük kolonya üreticilerinden Eyüp Sabri Tuncer, Alzheimer hastalarına özel olarak anlamlı bir proje başlattı. Firma, hastaların bugününden çok uzak geçmişini hatırlamaları nedeni ile onlara özel kokular üreterek geçmişe yolculuk yapmalarını sağladı. Ayrıca bizim de bu kokularla birlikte, Alzheimer hastalarını anlayıp onlarla empati yapmamız hedefleniyor.

 Proje hem kokularla hatıralarımızı tazelemeyi hem de Alzheimer hastalığına dikkat çekmeyi hedefliyor. Proje kapsamında, eyupsabrituncer.com web sitesinde satışa sunulan ‘Hatıralar Kolonyası’ ürünlerinden elde edilen gelir ile Türkiye Alzheimer Derneği’ne bağlı Gündüz Yaşam Evleri’ne katkı sağlayacak.

Proje ile ilgili  Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç, bu kokuların hastalara iyi geldiğini ve onların geçmiş günlerini hatırlayıp mutlu olduğunu söyledi. ‘’Alzheimer hastaları geçmişi hatırlatan kokularla hem bir aidiyet hissediyorlar hem de eski iyi anılarını hatırlayıp mutlu oluyorlar. Hastalar mutlu olduğunda hasta yakınları da mutlu oluyor.’’ diyen Bilgiç, kokulu kolonyaların hastalarda hatırları canlandırmasa dahi aromalar sayesinde onları mutlu edeceğini ekledi. 

Kaynakça: 
https://www.fikirliderleri.com/2021/10/27/eyup-sabri-tuncer-hatiralari-tazeler-ile-alzheimer-icin/