Fakültemizin Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Onat Karakuzu’nun katılmış olduğu yarışmaya ilişkin bizlerle paylaştığı bu başarı için kendisini kutluyoruz. Gelin, bir de bu öyküyü kendisinden dinleyelim!

“Üniversitemizin Erasmus programına kabul aldıktan sonra, Belçika’da gitmek istediğim okulun araştırmasını yaparken “European Project Semester” adı altında okulun sunduğu toplam 7 farklı evrensel sorunun yer aldığı ve bu sorunları çözmek adına, farklı bölümlerde uzman olan uluslararası öğrencileri birlikte çalıştıran, yine Erasmus altında bir proje hayata geçirmelerini hedefleyen programı keşfettim. Bu programa girmeye hak kazandıktan sonra “Escape from Social Exclusion” konusu altında, farklı ülkelerden gelen ve farklı uzmanlıklara sahip, benimle birlikte 6 kişiden oluşan bir takımın ekip lideri ve PR direktörü olarak çalışmaya başladım.

Nobel ödüllü bir sivil toplum kuruluşu olan “Humanity & Inclusion”, sponsorumuz olarak bizi desteklerken, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştığı problemler hakkında ortaokul öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla dijital bir “kaçış oyunu” programladık. Bu süreçte sunumlarımızı, raporlarımızı ve toplantılarımızı yakından takip eden bir devlet görevlisi “Includit” adlı projemizi, Antwerp eyaleti tarafından verilen “2021 Global Research Prize” yarışmasına aday olarak gösterdi ve ödülü kazanan 3 ekipten biri olduk.

Yardımlarını esirgemeyen İletişim Fakültemize ve Erasmus Ofisine teşekkürlerimi sunuyorum.”