show-your-work-trust-journalists

Bugünlerde hemen hemen herkes, bir şirket özelliği veya orijinal araştırmalarıyla ilgili bir hikâye olsun, markaları için medyada yer almak istiyor.

Markanızın basında yer alması konunun otoritesini gösterir ve daha geniş bir kitlede marka bilinirliğini artırır. Ek olarak, medya ilişkileri, arama motoru optimizasyonu (SEO) için bağlantıların geliştirilmesine yardımcı olur.

Bununla birlikte, tanıtımını yaptığınız içerik bir reklamcıya doğru çok fazla saparsa veya marka sesine çok fazla odaklanırsa, bir gazetecinin güvenini daha hızlı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Pazarlamacıların içerikleri ve iletişimleri aracılığıyla saygın gazetecilerin güvenini kazanmalarının bazı yolları şunlardır:

1. Tamamen açık ve dürüst olun (metodolojinizi paylaşın).

Sonuçlarınıza nasıl ulaştığınızı veya bilginin kaynağını açıklamadan verileri ifşa etmekten daha şüpheli bir şey yoktur. Bir gazeteciye sorgulayacak bir şey verdiğinizde, güvenleri hızla azalmaya başlar.

Örneğin, şirketiniz tarafından oluşturulan veriye dayalı bir rapor sunuyorsanız, analizle ilgili temel soruları yanıtladığınızdan emin olun. Veriler ne zaman kamuoyuna açıklandı? Örnek ne kadar büyük? Bilgiler nasıl toplandı? Analiz etmek için hangi adımları attınız?

2.Güvenilirliğinizi ispatlayın.

Bu, özellikle tanınmış bir marka için çalışmıyorsanız çok önemlidir. Bir gazeteci şirketinizi duymadıysa, bir konuda uzman olduğunuza inanmak için birçok nedene ihtiyacı olacaktır. Mükemmel içerik, özellikle sağlam metodoloji ile birleştirildiğinde sizi konuşturabilir. Ancak, uzmanlığınızı ileten ek yetki sinyallerine sahip olmak faydalıdır. Bir gazetecinin, özellikle bir bloğa veya haber sayfasında öne çıkan bir şeyi ele almalarını istiyorsanız, güvenilirliğinizi değerlendirmek için web sitenizi ziyaret ettirebilirsiniz.

Bir gazeteciyi, Web sitenize yönlendirecekseniz aşağıdakilerini dikkate almanız gerekir:

Genel marka misyonunuz ve değerleriniz web sitenizde açıkça belirtilmiş mi?

Sitenizde, sizi öne çıkaran diğer haber siteleri, sahip olduğunuz müşteri/müşteri sayısı vb. gibi yetki sinyalleri var mı?

Kişisel blogunuz/haber sayfanız hedeflerinizi açıklıyor mu?

Son nokta ince bir nokta. Saha içeriğiniz için sunduğunuz ürünle eşleşen belirli bir hedefiniz varsa, süreklilik güven oluşturabilir ve gazetecilerin yalnızca kuruluşunuz için daha fazla marka bilinirliği elde etmenin ötesinde hedeflerinizi anlamalarına yardımcı olabilir.

3. Yerinde olmayan bağlantılar veya “çapa ”bağlantı metni kullanmaktan kaçının.

Gazeteciler size güvenip güvenmemeye karar verirken, durumu yalnızca pazarlama amacıyla kullandığınıza dair işaretler arayacaklar. Bunu kontrol etmenin en belirgin yolu, sitenize verilen bağlantıları ve eklediğiniz bağlantı metnini incelemektir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederlerse, büyük olasılıkla güvenleri azalacaktır:

Sitenize birden fazla bağlantı

Çok az sayıda başka alıntı bağlantısı veya ilgili giden bağlantı

Aşırı optimize edilmiş bağlantı metni

UTM kodlu bağlantılar

4. Çıkar çatışması olan bir konu açmayın.

Bazen bu açıktır. Ülkedeki en iyi araba sigortası hakkında yazıyorsanız ve sizinki 1 Numara olarak listeleniyorsa, bu büyük bir kırmızı bayraktır. Bununla birlikte, en önlenebilir araç hasarı türlerine ilişkin bir rapor, aktif olarak ürünlerini satmaya çalışmadan, hedef kitlelerine yararlı, eyleme geçirilebilir bilgilerle yardımcı olma isteğini gösterir. Öyleyse kendinize sorun: Genel sektör konu alanımda, ürün/hizmet teklifimizi doğrudan ilgilendirmeyen ne hakkında konuşabiliriz? Amacınız her zaman yüksek kaliteli bağlantılar kazanmak isterse daha geniş bir kitleye ulaşmak olsun böylece her zaman güven kazanırsınız.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.prdaily.com/4-ways-marketers-and-digital-pr-pros-can-earn-the-trust-of-journalists/