Activision, Kuran’dan alınan görüntülerin Call of Duty: Vanguard oyununda yerlere saçılması sebebiyle , oyunun boykot etmesine yol açtığı için özür diledi.

call of duty vanguard

Activision-Blizzard, Call of Duty: Vanguard oyunundaki Kuran görüntüleri için bir özür yayınladı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde oyuncular, Arapça yazılmış ve Kuran’a ait olduğu tespit edilen birkaç sayfanın alışılmadık şekillerde yere saçıldığını gördü. Kanlı Kuran ve nesneler de oyuncular tarafından şikayet edildi.

Olay, sosyal medya platformlarında ve forum sitelerinde, özellikle Twitter Orta Doğuda ortaya çıktı. Pek çok kullanıcı bu tavırları nedeniyle Activision’ın boykot edilmesi çağrısında bulunurken, oyuncuları Call of Duty: Vanguard ve diğer CoD oyunlarını oynamamaya çağırdılar. Tepkiler üzerine yaptığı açıklamada Activision, hatasını kabul etti ve Müslüman toplumdan özür diledi.

“Geçen hafta, Müslüman camiasına karşı duyarsız olan ve yanlışlıkla yerleştirilen bir içerik yer alıyordu. Oyundan kaldırıldı. Asla oyunda gözüktüğü gibi olmamalıydı. Bunun için derinden özür dileriz. Gelecekte bu tür durumların yaşanmasını önlemek için gerekli adımları derhal atıyoruz.”

Şirket, bahsi geçen sahneleri oyundan çıkarsa da tepkiler tam anlamıyla yatışmış değil.

Barış Ermek

Kaynakça: https://shiftdelete.net/call-of-duty-vanguard-tepki-ceken-kuran-sahneleri-icin-ozur-diledi