https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/11/instagram-sevilen-tiktok-ozelligini-aliyor.jpg?fit=1280%2C720&ssl=1

Instagram, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Rakiplerinden ne aldığına sıklıkla dikkat edilen ve hatta bu sayede bazı rakiplerini geride bırakan platform, bir yenisini daha yapacak. Instagram’ın şu anki hedefi TikTok’u saf dışı bırakmak.

TikTok’un geliştirdiği ve videolarda metin seslendirmesine izin veren özellik, Instagram tarafından kendi platformuna uyacak şekilde tasarlandı. Kullanıcının girdiği metni kendi seçtiği sese göre okuyan eklenti, kullanıcıyı Reels videosunun düzenleme bölümüne aktaracak. Bu sayede kullanıcılar yazdıklarını konuşmak yerine yapay bir ses kullanma seçeneğine sahip olacaklar.

Ancak, metin dublajı, Instagram hedeflediği tek yenilik değil. Platform ayrıca video içerik üreticilerinin Reels videolarını daha ilgi çekici hale getirmeleri için yeni özellikler duyurdu. Şirket, kullanıcıları için yeni ses efektleri başlattı. Bu şekilde içerik üreticileri artık Helyum, Robot ve Singer gibi seçeneklere sahip olacak. Kullanıcı sayısını artırmak isteyen şirket, yeni hamlelerle başarıya ulaşabilir. Zira geçmişte İnstagram, benzer hamleler ile birçok rakibini alt etmeyi başardı.

Barış Ermek

Kaynakça: https://shiftdelete.net/instagram-sevilen-tiktok-ozelligini-aliyor