Meta bünyesindeki Facebook, yeni bir alışveriş özelliği getirdi. Facebook’un başlattığı özelliğin ‘gruplar‘a yönelik olduğunu öğreniyoruz. Peki, hem gruplarda olup hem de alışverişe yönelik olan bu özellik ne ifade ediyor. İlk olarak, grup içindeki mağazalarınyöneticilerin kontrolünde olacağını belirtelim. Ayrıca söz konusu yeniliğin, spesifik olarak hayırseverlik üzerine kurulu gruplara gelir akışı sağlaması da bekleniyor.

Sosyal medya platformubugün yeni alışveriş özelliklerini kullanıma sunduğunu duyurdu. Buna göre, artık ‘gruplar’da mağaza oluşturulabilecek. Yani, Facebook’un gruplarındaki yöneticiler, sayfalarında bir çevrim içi mağaza oluşturma imkanına sahip.

Meta şirketine bağlı Facebook, başlattığı yeni alışveriş özelliğinin ayrıntılarını açıkladı. Buna göre, dikkat çeken önemli bir konu mağazalardaki satışlardan elde edilen paranın nereye gideceği. Tech Crunch‘ın haberine göre, bu paranın nereye gittiği yöneticilere kalmış durumda. Örneğin, söz konusu yeni özelliği test eden OctoNation‘ın elde ettiği gelir, insanları ahtapotlar hakkında eğiten kâr amacı gütmeyen kuruluşuna gitti.

Çeşitli haberlere göre bu para akışı, açıkça bir hayırseverlik amacı olmayan gruplarda korkunç görünebilir. Çünkü bir para akışı olacak ve nereye gittiği pek belli olmayacak. Ancak Meta’nın Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Yulie Kwon Kim, bu konuda bir açıklama yaptı. Kim, birçok grup yöneticisinin gönüllü olduğunu ve mağazalar sayesinde işlerini yapabilmek için gelir sağlayacaklarını belirtti.

Ayrıca kullanıcılar, bir Facebook mağazasında listelenen bir ürün hakkında yorum yapabilir ve mağazaları etiketleyebilir. Bununla birlikte, gruplardaki en iyi ürün önerileri, kullanıcıların haber akışlarında da görünecek. Bu arada, zaten Facebook’ta yıllardır canlı alışveriş var. Ancak şirket, daha sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak istiyor.

Artık influencerlar, bir ürün tanıtımı için hayranlarını başka bir sayfaya yönlendirmek zorunda kalmayacak. İçerik oluşturucular ve markalar her iki sayfada da çapraz akış yapabilecek.

Sevinj Rustamkhanli

Kaynakça: