Halkla İlişkiler, kurumun ya da markanın toplumla bütünleşme yönünde harcadığı çabaların tümü olarak ifade edilebilir. Bütünsellik taşıyan, süreklilik gerektiren bir iletişim ve itibar yönetimi fonksiyonu olduğu da söylenebilir. Halkla ilişkiler şirketleri, kişi ve marka arasındaki ilişkinin oluşmasını sağlayarak, ilgili çevrenin kurumu ya da markayı hayatının içine dahil etmesi, kullanması, tüketmesi ya da sevmesi için gerekli ilişkinin kurulmasına yardım eder.

Halkla İlişkiler faaliyetleri bir organizasyon ile hedef kitlesi ve hedef kitlesini etkileyecek kişi ya da gruplar arasında iletişimi sağlamak amacıyla yapılan önceden planlanmış çalışmalardır. Burada organizasyon, özel bir firma, kamu kurumu, sivil toplum örgütü ya da bir kişi de olabilir. Kurulacak iletişimin hedefi dar ya da geniş bir kitle olabilir.

PR, genellikle kurumsal olarak tabir edilen, İngilizce Public Relation kelimelerinden oluşan ve Türkçe anlamı Halkla İlişkiler olarak bilinen bir terimdir.

PR, kurumun ya da kişilerin itibar yönetimidir. Yapılan PR çalışmaları reklam değildir. Hatta kurumların, markaların, ve kişilerin aynası niteliğinde olan iletişim sürecidir.

PR çalışmaları yapan şirketler, gazetecilerle görüşerek medyada yer alması gereken haber ve yorumların yayınlanmasını sağlar ve markanın konumlandırılmasına yardımcı olurlar. PR şirketleri, kurumsal iletişim ajansları ve PR danışmanları, bir markanın marka olabilmesi için iletişim tarafında A’ dan Z’ ye her şeyi ve her işi yapar. PR şirketlerinin markalaşma süreçlerindeki katkısına vurgu yapar, markanın stratejik olarak belirlediği marka imajını yaratır. PR aktiviteleri çerçevesinde gerçekleştirilen tüm aktiviteler, müşteri firma yönetimin marka için belirlediği marka imajına uygun ve bu imajı güçlendirecek şekilde yapar.

PR çalışmaları, her firma, kişi ya da kurum için farklı organizasyon ve çalışma gerektirir. Yapılan bu çalışmalar ile kamuoyu ve firma arasında en iyi etkileşim sağlanarak firmanın, kuruluşların ya da kişilerin hakkında analizler çıkarılarak en iyi çalışma ve organizasyon sağlanır. Böylece firma, kurum ya da kişiler kamuoyunun kendileriyle ilgili düşündükleri öğrenerek çalışmalarını buna göre yapabilirler.

PR çalışmaları şirketlerin belirlenmiş olduğu iş hedefine hizmet etmelidir. Kurum itibarının korunması ve yönetilmesinin organizasyona bir maliyeti olacağından, PR çalışmalarının ölçülebilir somut faydalar sağlaması gerekir. Hedef kitlede beklenen dönüşümler hemen gerçekleşemeyebilir, bu yüzden uzun dönemli stratejiler düşünülmeli ve planlanmalıdır.

Her firma, kişi ya da kurum için farklı organizasyon ve PR çalışması gerektirir. Yapılan bu çalışmalar ile kamuoyu ve firma arasında en iyi etkileşim sağlanarak firmanın, kuruluşların ya da kişilerin hakkında analizler çıkarılarak , çalışma ve organizasyon sağlanır. Böylece firma, kurum ya da kişiler kamuoyunun kendileriyle ilgili düşündükleri öğrenerek çalışmalarını buna göre yapabilirler.

Sevinj Rustamkhanli

Kaynakça:http://www.four4event.com/blog/genel/1/halkla-iliskiler-diger-adiyla-pr-sirketleri-ne-yapar-/999/