Kullanıcılarına sunduğu kısa ve ilginç içeriklerle yıldızı her geçen gün daha fazla parlayan TikTok, son zamanlarda dünya nüfusunun yaklaşık 2,6 milyarını oluşturan Z kuşağının gözdesi oluyor. Buna karşılık LinkedIn kullanıcılarının yalnızca yüzde 20’ye yakın bir kısmı Z jenerasyonundan oluşuyor. Dolayısıyla bu yaş grubunun eğitim hayatları bittikten sonra iş bulma süreci sancılı olabiliyor. Hal böyleyken TikTok bu boşluğu bir fırsata çevirerek, bu kitlenin iş başvurusu yapabileceği “TikTok Resumes” özelliğini hayata geçiriyor. Bu pilot programının özelliklerini inceleyecek olursak; 

İş ilanlarına erişim

“TikTok Resumes” pilot programı kapsamında yer alan ve iş ilanlarının bulunduğu web sitesi sayesinde, TikTok kullanıcıları onlarca seçenek arasından kendine en uygun olan iş ilanına göz atabiliyor. Böylece, eğitim hayatı biten Z jenerasyonu iş hayatlarına ilk adımı daha kolay bir şekilde atabiliyor.

Video CV’ler

Bu yeni özellik sayesinde yazılı özgeçmişlerin yerini yeni nesil video CV’ler alıyor. Bu bağlamda, CV olması amacıyla çekilen videoların “#TikTokResume” etiketiyle paylaşılması gerekiyor. Hatta iş ilanlarının bulunduğu web sitesinden konu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşılabiliyor.

Eğitici Videolar

Birçok avantajı bir arada bulunduran “TikTokResumes” un bir diğer faydası da kullanıcılara kariyer tavsiyeleri alabilecekleri eğitici videolar sunması oluyor. Özgeçmiş oluşturma tavsiyelerinden, mülakat kurallarına Z kuşağına fayda sağlayacak ipuçları bu yeni özellik kapsamında yer alıyor. 

Sunduğu sayısız fırsatla popülerliğinin artacağı öngörülen “TikTok Resumes” ilerleyen zamanlarda LinkedIn’in rakiplerinden biri bile olabilir.

Kaynak: https://kolektifhouse.co/komag/linkedinin-yeni-rakibi-tiktok-resumes/