ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. - ENKA Okulları Sürdürülebilir Kampüs Programı  çerçevesinde düzenlenen 1. ENKA Okulları Sürdürülebilirlik Buluşması,  İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli ENKA Okulları'ndan gelen katılımcıları ile ENKA  Okulları Kocaeli Kampüsü'nde ...

ENKA Okulları Sürdürülebilir Kampüs Programı, ENKA Grup Sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında sorumlu dünya vatandaşı bireylerin gelişimine destek olmak, çevresel etkiyi azaltmak ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla Eylül 2017 itibariyle başlatıldı.
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli’de bulunan ENKA Okulları’nın tümünü kapsayan Sürdürülebilir Kampüs Programı dahilinde ortak bir Sürdürülebilirlik Komitesi oluşturuldu. Her okula ait alt komitelerde Öğrenci Birliği, Kulüpler, İdari İşler ve Okul Aile Birliği üyeleri yer almakta. Her ay üç okulun sürdürülebilirlik temsilcileri bir araya gelerek paylaşımda bulunmakta ve ayrıca çeşitli eğitimler ve çalıştaylarla öğretmenler, öğrenciler ve kampüs çalışanlarında sürdürülebilirlik bilincinin oluşması sağlanmaktadır. 

Bir yanda okullar müfredatlarına BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini entegre ederken, diğer yandan kampüslerde atıklardan enerjiye, su kullanımından kendi gıdalarını yetiştirmeye, birçok sürdürülebilirlik uygulaması devam etmektedir.

İlk kez Mayıs 2018’de gerçekleşen ve üç ENKA Okulu’nun öğrenci temsilcilerinin katıldığı Sürdürülebilirlik Buluşması’nda, öğrenciler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile bağlantılı olarak seçtikleri konularda çalışma grupları oluşturdular, STK temsilcilerinin moderatörlüğünde kampüs uygulamalarına yönelik önerileri tartıştılar. Sürdürülebilir Kampüs programı kapsamında 3 ENKA Okulu somut hedefler belirleyerek bunlara yönelik projeler oluşturmaktadırlar.

Kaynakça: 
http://portal.responsibleimpact.org/harita/enka-okullari-surdurulebilir-kampus-programi