Sosyal, politik ve çevresel konular manşetlerde yer almaya devam ederken, markalar her zamankinden daha güçlü bir duruş sergilemeye zorlanıyor.

Kâr amacı gütmeyen kurucular genel olarak bu trendden memnun çünkü markalar için, kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla özgün ortaklıklar geliştirmek, kitlelerle bağlantı kurmanın ve daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmanın önemli bir yolu. Bugün Amerikalılar’ın A’sı kendi değerlerini yansıtan şirketlerden bir şeyler satın almanın önemli olduğunu düşünüyor. Ancak kâr amacı gütmeyen ortaklıklara girerken markalar, bu iş birliklerini karşılıklı olarak nasıl faydalı hale getirebileceklerini düşünmeli. İşte bazı ipuçları:

Doğru Ortağı Bulma
Kâr amacı gütmeyen bir kuruluşla çalışmadan önce araştırmanızı yapın. Markanızla aynı değerleri paylaşan kuruluşlarla ortaklık kurmak, bir ilişkinin özgün olması için şarttır. Kuruluşun değerlerini ve tam olarak ne yaptığını bilmek böyle bir ortaklık için esastır.

Kâr amacı gütmeyen bir ortak bulmak, biriyle çıkmak gibidir. Sırf iki insanın birlikte iyi olduğunu düşündüğünüz için bunun iyi bir ortaklık olduğu anlamına gelmez. Birbirinizi tanımak için zaman ayırın ve aynı fikirde olduğunuzdan emin olun.

İletişim hatlarını açık tutun
Her iş ortaklığında olduğu gibi “iletişim” anahtardır. Şeffaf olun ve özellikle ortaklık büyüdükçe sık sık konuşun. Hedefler üzerinde anlaşmaya varılmaya devam edilmesini sağlamak için kuruluşun katılımını ve bilgilendirilmesini sağlamak önemlidir.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar markalar için değerli olabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Araştırmalar, çalışanlarını önemli amaçlarla meşgul eden şirketlerin, çalışanlarını başarılı bir şekilde işe alma, elde tutma ve memnun etme olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Bu yönergeleri izleyin ve ortaklığı canlı tutun; Her iki tarafın da mükemmel sonuçlar elde edeceğinden emin olabilirsiniz.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.campaigntr.com/kar-amaci-gutmeyen-kuruluslarla-calisma-kilavuzu/