“Okula Devam”

P&G’nin lider kadın bakım markası Orkid ve TOÇEV işbirliği ile kız öğrencilerin özgüvenli bir şekilde okula devam edebilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Okula Devam” projesi ikinci yılına başlıyor. Proje kapsamında toplam bağışın 5 milyon pede ulaşması hedefleniyor.

40 yılı aşkın süredir kadın ve kız çocuklarının hayatlarını güvenle sürdürmelerine destek olan Orkid, TOÇEV işbirliğiyle geçtiğimiz yıl başlattığı “Okula Git” kampanyasının ikinci yılına giriyor. 27 Şubat – 27 Mart tarihleri ​​arasında okullaşma projesi kapsamında katılımcı mağazalardan satın alınan her Orkid paketi, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kız öğrenciler için bir el kitabına bağış olarak geri dönecek.

Geçen yıl Orkid, Türkiye’nin farklı yerlerinde on binlerce genç kız çocuğuna ped bağışında bulunarak, kız çocuklarının, okullarına devam etmelerine ve sosyal hayata katılmalarına destek oldu. Orkid bu yıl TOÇEV aracılığıyla 7 bölgede kız öğrencilere ulaşarak projeye devam edecek. Ayrıca TOÇEV aracılığıyla hijyen eğitiminin verileceği okullarda genç kızlara gençlik dönemi hakkında bilgi verilecek.

‘Okula devam edememek’ kızların özgüvenini etkiliyor

Orkid’in geçen yıl First Xsights Araştırma Şirketi ile Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğretmenleri ile yaptığı araştırmaya göre; Her 10 kız öğrenciden 1’i ailesinin ekonomik durumu nedeniyle ped kullanamadığı için okula gidemiyor. Ped olmadığı için hijyenik olmayan alternatiflere yönelen kız öğrenciler, düşük özgüven nedeniyle arkadaşlarından, sosyal çevrelerden ve okuldan uzak duruyorlar.

Barış Ermek

Kaynakça: https://sivilalan.com/2020/03/05/orkid-bir-kez-daha-okula-devam-diyor/