PR’CININ KİTAPLIĞI: BÖLÜM 24 

1. ESKİ TÜRKLER VE OSMANLI’DA HALKLA İLİŞKİLER / YAZAR: EMİNE KAZAN

eski.jpg

DAHA DETAYLI KALEME ALINAN ‘’ESKİ TÜRKLERDE VE OSMANLIDA HALKLA İLİŞKİLER’’ KİTABI OKUYUCUSUYLA BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR 

Emine Kazan’ın kaleme aldığı ve  2007 yılında yayınlanan ilk baskısının ardından okuyuculardan gelen yorumlar üzerine daha detaylı bir şekilde yeniden yazılan “Eski Türklerde ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler’’ kitabı yeni versiyonu ile piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Halkla ilişkiler tarihini farklı bir bakış açısıyla ele alan “Eski Türklerde ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” isimli kitapta; Halkla ilişkilerin yerinin  Eski Türklerde ve Osmanlı Devleti’nde nasıl olduğu, yöneten ve yönetilenler arasındaki ilişkilerin nasıl yürütüldüğüne dair bilgiler bulunuyor. Tarihin, bir halkla ilişkiler uzmanının gözünden yeniden yorumlandığı kitapta, günümüz halkla ilişkiler kurumları ile Eski Türk Devletleri ve Osmanlı Devleti’ndeki iletişim kurumlarının kıyaslanması da dikkat çekiyor. Emine Kazan, kitabın amacının iletişim tarihinde hak ettiği yeri bulamayan Eski Türkler, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri’nde kullanılan halkla iletişim kanallarına dikkat çekmek olduğunu ifade ediyor.

Yazar Emine Kazan’ın kaleme aldığı ilk kitabı  ”Osmanlıda Halkla İlişkiler” kitabının orijinali Michigan Üniversitesi’nde ve Dünyanın seçkin üniversitelerinde kaynak kitap olarak yerini aldı.

Eski Türkler ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler Kitabı: TÜHİD kaynak kitaplarda, Halkla İlişkiler sitesi kaynak kitaplarda, Dünyanın seçkin üniversitelerinde: Toronto, Oxford,Harvard, University of Michigan, Orient-Institute Istanbul , Boğaziçi Üniversitesi , Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt (ULB) Almanya, New York University, Columbia University in the City of New York, Library of Congress Washington, HathiTrust Digital Library, Ohio State University Libraries, UC Berkeley Libraries, University of California, NRLF gibi önemli kuruluşların kütüphanesine girdi.

Unknown.jpeg

Kitabın Yazarı Emine Kazan kimdir?

Selçuk Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden “Halkla İlişkiler Uzmanı” olarak mezun oldu. İş hayatına Hürriyet Gazetesi Ekonomi servisinde muhabir olarak başladı. Araştırmaya olan ilgisinden dolayı Dünya Grubuna ait “Popüler Tarih Dergisinde” araştırma yazıları yazmaya başladı. 2007 yılında Halkla İlişkiler Tarihini konu alan “Eski Türkler ve Osmanlı’da Halkla İlişkiler” kitabı ilk kitabıdır.

Doğuş Üniversitesi Kurumsal İletişim biriminin kuruluş aşamasında görev aldı. 2012 yılında Doğuş Üniversitesinde İşletme yüksek lisansı yaptı. “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerinin ve Tüketici Davranışları Üzerine Etkisi”ni araştıran bitirme tezi ile mezun oldu.

2.  HALKLA İLİŞKİLER NE DEĞİLDİR? / YAZAR: AYŞEN TEMEL EĞİNLİ 

Günümüzde halkla ilişkiler kavramını bilmeyen ya da duymayan yoktur.  Halkla ilişkilerin ne kadar önemli olduğundan sürekli söz edilir. Hatta “Halkla ilişkilerim çok iyidir,” diyen kişilere rastlamak da mümkündür. Ancak, “Halkla ilişkiler nedir?” diye sorulduğunda alınan yanıtlar ne yazık ki halkla ilişkiler kavramını açıklayamıyor, hatta çoğu zaman reklam, pazarlama, propaganda vb. kavramlarla karıştırıldığı görülüyor. Bu durum halkla ilişkiler mesleğinin çok uzun yıllardır icra edilmesine rağmen tam olarak anlaşılamadığını gösteriyor.  Ayşen Temel Eğinli’nin ‘’Halka İlişkiler Ne Değildir?’’ İsimli kitabı ise halkla ilişkileri temelden ele alıp okuyucuyu bilgilendirme amacı ile yazılan bir kitaptır. 

Kitabın Yazarı Ayşen Temel Eğinli Kimdir? 

Ayşen Temel Eğinli, akademik, insan ve toplum, medya, iletişim, insan kaynakları kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. 

3. Halkla İlişkiler Nedir? / YAZAR: Filiz Balta Peltekoğlu

Halkla ilişkiler ile ilgili sektörden örnekler verilerek yazılmış bir kitaptır. Sektöre başlamadan önce herkesin okuması gerekir.  Halkla ilişkiler kavramını tamam ile anlamak isteyenlere bu kitap iyi bir rehber olacaktır. 

Kitabın bir kısmı halkla ilişkilerde teorik alt yapıyı oturturken diğer kısımları da işin sanatsal kısmını anlatıyor.

Kitabın Yazarı Filiz Balta Peltekoğlu Kimdir?

Filiz Balta Peltekoğlu; Türk iletişim bilimci ve akademisyendir. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra Marmara Üniversitesi Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Radyo Televizyon doktora programının ilk mezunlarından biri oldu. 

4.  Halkla İlişkiler: Kavram Strateji ve Uygulamaları / YAZAR: Ayla Okay, Aydemir Okay

Kitabın başlangıcında halkla ilişkiler sektörüne teorik bir giriş yapılıp daha sonra halkla ilişkiler uygulamalarını detayla bir şekilde okuyucuya sunuluyor. 

Kitabın Yazarları Ayla Okay, Aydemir Okay Kimdir? 

Aydemir Okay, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dekanlık yapmış bir profesördür. Aynı zamanda kitabın yazarlarının Halkla ilişkiler, medya ve reklamcılık üzerine daha bir çok kitapları bulunmaktadır. 

ŞİMAL DOĞAN / 11733010

KİTAPLAR HAKKINDA DETAYLI BİLGİYE LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.