Günümüzde halkla ilişkiler stratejileriyle sosyal medyayı bütünleştirmek isteyen markalar için birçok farklı alternatif bulunuyor. Geleneksel halkla ilişkiler araçlarının yerine sosyal medyanın sunduğu halkla ilişkiler fırsatlarına odaklanmak markaları bir adım öne çıkarıyor. Markaların en pozitif içeriklerini mümkün olduğu kadar sık bir biçimde yayınlamayı amaçlayan PR çalışmaları, sosyal medyanın sunduğu fırsatlar sayesinde daha büyük başarılar getiriyor. Bu fırsatları derinlemesine inceleyecek olursak;  

Hashtag kullanımı

Kullanım amacı genellikle gündemi takip etmek olarak bilinen hashtagler, bazı PR çalışmaları için stratejik bir araç olarak da kullanılabiliyor. Sosyal mecralarda markaların yeni bir kampanya özelinde oluşturduğu ve paylaştığı hashtagler, potansiyel müşterilere ulaşmanın ve görüşlerini takip etmenin etkili bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kampanyanın hedef kitle üzerindeki etkisini ölçmek mümkün oluyor.  

Influencer çalışmaları 

Influencerlar ile etkileşimli çalışmalar gerçekleştirmek de halkla ilişkiler stratejilerini geliştirmenin yollarından biri oluyor. Herhangi bir ürün ya da hizmetin influencerlar tarafından incelenmesi için onlara bu ürün ya da hizmeti hediye etmek markalara büyük fayda sağlıyor. Özellikle de hedef kitlenin takip ettiği içerik üreticiler sayesinde markalar çok daha geniş bir ağa ulaşabiliyor. 

Konuk yazar paylaşımları

Toplum tarafından bilinirliği fazla olan web sitesi, online gazete ya da dergilerde konuk yazar olarak içerik üretmek, marka güvenilirliğini artırmanın yanında itibarı da olumlu yönde etkiliyor. Bu metot yardımıyla daha geniş kitlelere ulaşmanın yanı sıra markalar kendi web sitesinde backlink (bağlantı) alabiliyor. Böylece arama motorlarındaki sıralama yükseltilebiliyor. 

Kriz yönetimi

Bilindiği üzere halkla ilişkilerde en kritik konulardan ikisi, itibar ve kriz yönetimi oluyor. Bu bağlamda, markalar bir kriz ile karşılaştığında bu durumu basın bültenleri ve sosyal medya açıklamalarıyla yönetiyor. Tam da bu noktada sosyal medya kurtarıcı oluyor ve hedef kitle ile doğrudan iletişim kurma imkânı sunuyor. Ancak kriz anlarında bir aksiyon planı oluşturmak ve hazırlıklı olmak da markalar için büyük önem arz ediyor.

Kaynak: https://manifestoiletisim.com.tr/sosyal-medyada-yakalanabilecek-pr-firsatlari/