1- Halkla İlişkiler İdeali Kitabı 

Yazarlar: Ebru Özgen, Havva Palacı, Özgenur Reyhan Kurtuldu, Anıl Uğur Oğuzcan 

KİTABIN KONUSU: 

Bugün için halkla ilişkilerin herkese göre farklı bir tanımı olsa da  esas olan iletişimi yönetme gücüdür. Halkla ilişkiler bu gücü, etik ve  sosyal sorumluluk prensibinden alır.  Kitabın  halkla ilişkiler ideali, toplumsal perspektiften bakarak oyuna dahil olan herkesin kazancının hesaba katıldığı, etik ve sosyal sorumluluk prensibinden beslenen ve tüm sosyal paydaşlarının da aynı anlayışla oyuna dahil olduğu bir “iletişim yönetimi” anlayışıdır. Bu kitap, hemen her kavramın içinin boşaltıldığı gerçek ötesi bir dönemde yeniden okumalarla yola çıkmış pusulası vicdan rotası her zaman iyiden yana olan bir gerçeklik inşası arayışıyla sizi alanı yeniden keşfe davet etmektedir.

2- Kamu Yönetiminde Halkla İlişkiler ve E-Devlet Uygulamaları

YAZAR: Yrd.Doç.Dr. Ahmet Tarhan 

KİTABIN KONUSU: 

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, vatandaşların beklentilerindeki değişim ve kamu hizmetlerindeki reform ihtiyacından dolayı, kamu yönetiminde örgütlenme ile iş görme biçimlerinde değişimin gerekliliğini gündeme getirmiştir. Türk kamu yönetiminde yaşanan halkla ilişkiler odaklı sorunların giderilmesine dönük 1960’lı yıllarda atılan ilk adımlar, yeni iletişim teknolojilerinin yardımıyla değişime uğramıştır. Bilgi Edinme Yasası ile birlikte vatandaşlara kamu kurumları ve bu kurumların iş görme biçimleri ile ilgili bilgilenme olanağı sağlanırken; BİMER’le birlikte vatandaşlar hem bilgilenme hem de herhangi bir hizmetle ilgili istek ve şikayetlerini iletebilir bir noktaya gelmiştir. Tüm bu gelişmelere ek olarak vatandaşlara bilgilenme, etkileşim ve işlemlerini gerçekleştirme olan ağını tek bir web sitesi aracılığıyla sağlayan e-Devlet Kapısı hayata geçirilmiştir. Kamu yönetiminde yıllardır yaşanan halkla ilişkiler sorunlarına çözümler getirmesi umuduyla yeni iletişim teknolojilerinden yararlanılarak hayata geçirilen e-devlet uygulamasına ilişkin kuramsal bilgiler yanında vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen bir alan araştırmasına da yer verilen bu kitapta, vatandaşların e-devlet kullanım amaçlarından e-devlet hizmetlerinden beklentilerine kadar pek çok konuyla ilgili güncel veriler sunulmaktadır.

3-   Kriz Yönetimi : Halkla İlişkiler Açısından Bir Değerlendirme

YAZARLAR: Çisil Sohodol, Prof. Dr. Aylin Göztaş 

KİTABIN KONUSU:  

Ulusal ve uluslararası ekonomik, siyasal ve hukuksal yapı; bireyin farklılaşan beklentileri, yeni toplumsal alanlar, sosyal sorumluluk anlayışındaki gelişmeler, insan kaynağının yapısı, teknolojiye bağımlı çalışma, yönetsel başarısızlık, yoğun ve acımasız rekabet gibi pek çok öge, örgütlerin er ya da geç bir kriz ile karşılaşacaklarının garantisi gibidir. Bu tehlikeli durumu bir fırsata dönüştürebilmek için, krizleri yönetebilmek ve özellikle de bilgi çağının koşullarında kriz yönetiminde doğru iletişim politikalarını kurgulayabilmek gerekir.

Bu bağlamda Halkla İlişkiler 21. yüzyılda anlaşılması en güç ve karmaşık yönetim alanlarından biri olarak değerlendirilir. Halkla İlişkiler “ilişki” yapılandırır, kriz yönetimi ise “ilişkilerin” sürekliliğini sağlar. Firmalar bir yıkımdan kaçınmak için, krizlere stratejik açıdan yaklaşmak ve iletişimi doğru olarak sağlamak zorundadırlar. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü akademisyenlerinden Aylin Pira ve Çisil Sohodol bu çalışmalarında söz konusu stratejik planın tüm yönlerini ele alarak adeta bir “nasıl yapılır?” listesi sunuyorlar.

4-  Halkla İlişkilerde Teorik Bir Çerçeve

YAZAR: Dr. Ayhan Biber  

KİTABIN KONUSU: 

Alışkanlıkların, beğenilerin, taleplerin, değerlerin, hatta paradigmaların çok hızla değiştiği günümüz koşullarında örgütler; ister güç veya iktidar elde etmek, isterse de toplumsal fayda yaratmak amacıyla oluşturulmuş. Etkili bir şekilde varolabilmek için değişime hızlı bir şekilde uyarlanmak durumundadırlar. Değişimin ne getirdiğini, ne götürdüğünü, ne tür fırsat ve tehditler yarattığını öngörüp, strateji ve politikalarını bu doğrultuda belirlemeleri gerekir. Ancak, böyle bir öngörü için örgütlerin hassas kulaklara ve keskin gözlere gereksinimleri vardır. Bu tür gereksinimin olduğu yerde ise halkla ilişkiler kaçınılmazdır.  

HABERİN DETAYLARINA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ. 

YAZAR: ŞİMAL DOĞAN