OS X:private:var:folders:v3:pd8b2fqs33v35lk458tjkvqh0000gn:T:TemporaryItems:EPICA.jpg

Marketing Türkiye’nin Türkiye temsilcisi olduğu Epica Awards 2021’in kazananları belli oldu. Bu akşam gerçekleşen ödül töreninde bir altın, bir gümüş ve bir bronz ödülün yanı sıra VMLY&R imzalı “The Rainbow Hack” açık hava kampanyası, Türkiye’ye yıllar sonra ilk Grand Prix’yi Responsbility/Sosyal Sorumluluk kategorisinde getirdi.

Bu yıl, “No bias. No excuses” sloganıyla yola çıkan Epica Awards’ın kazananları belli oldu. 3 binden fazla çalışmanın yer aldığı yarışmada Türkiye’den üç ajans da ödül sahibi oldu.

Çalışmalar küresel bir jüri tarafından değerlendirildi

24 Kasım’da başlayan oylama, 60’dan fazla ülkeden katılan 200’den fazla gazeteci tarafından gerçekleştirildi.

Bu yıl Epica Awards, 64 ülkeden 3.184 başvuru aldı. 2020’deki şartlar altında 1.980’e düşen başvuru sayısını düşününce bu artış oldukça dikkat çekti. Türkiye’den bu yıl 3 ajans yarışmadan Altın, Gümüş ve Bronz ödülle ayrıldı. VMLY&R imzalı “The Rainbow Hack” ise Grand Prix ile evine döndü.

İşte, Türkiye’den kazanan işler

Rafineri – Dinlebi (BRONZ)

Rafineri tarafından Dinlebi için yaratılan kampanya dinlemenin yer, mekan ve zaman sınırı tanımadan her yerde mümkün olduğunu esprili görsellerle ortaya koydu. “Media” kategorisinde Bronz ödülün sahibi olan proje kategorinin 6 ödül alan işinden biri oldu.

Happy People Project – Piu Entertainment & SAKM – Amadeus(GÜMÜŞ)

Happy People Project tarafından Piu entertainment ve SAKM için hayata geçirilen Amadeus, “Tanrı’nın sevgilisi”nin şaheserlerinin yanı sıra 200 sene önce yazdığı mektupları çalınabilir hale getirmek hedefiyle dinlenebilir ilk fontu yarattı. Graphic Design kategorisinin özellikle çekişmeli geçtiği bu yılda Amadeus, kategorinin 5 ödül kazananından biri oldu.

VMLYR – Change.org, Hayata Destek, Amnesty International, Greenpeace, ESHID, Mor Çatı – The Rainbow Hack (ALTIN & RESPONSIBILITY GRAND PRIX)

VMLY&R tarafından Change.ord, Hayata Destek, Amnesty International, Greenpeace, ESHİD ve Mor Çatı iş birliğinde gerçekleştirilen açıkhava kampanyasında projeye katkı sunan her bir kurumun halka mesajının yanı sıra kurumsal renkleri yan yana getirilerek bir gökkuşağı oluşturuldu. Cinsiyet eşitliğini vurgulayan akılcı ve dikkat çekici kampanya Public Interest – Gender Equity kategorisindeki tek altın ödülün sahibi olurken aynı zamanda Responsibility Grand Prix’sinin de sahibi oldu.

Sevinj Rustamkhanli 

Kaynakça: