Apple çalışanları yeni yıl öncesi şirketten beklentilerini başlattıkları grevle dile getiriyor.

Apple Türkiye - YouTube

Bir grup Apple çalışanı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Noel arifesinde bir grev düzenledi. Çalışanlar, başlattıkları “Apple Together” hareketi kapsamında müşterileri de kendilerine destek vermek için bugün Apple mağazalarından veya internet sitesinden alışveriş yapmamaya çağırıyor.

Şirketin perakende, kurumsal ve AppleCare bölümlerindeki çalışanlardan oluşan bir grup, çalışma koşullarına dair taleplerinin yanı sıra Apple’dan ücretli hastalık izni ve akıl sağlığı hizmeti beklediklerini yayınladıkları şu manifestoyla duyuruyor: “Biz Apple’ız. Saygılı bir iş yerini, ön saflarda korunmayı, ücretli hastalık iznini, uygun bir zihinsel sağlık hizmetini hak ediyoruz.”

Grup, Apple’da farklı düzeylerde taciz veya ayrımcılığa maruz kalan çalışanların hikâyelerini duyurmak için oluşturulan #AppleToo hareketinin bir uzantısı gibi görünüyor. #AppleToo hareketine ek olarak, Haziran ayında bir grup çalışan, CEO Tim Cook’a ve yönetim ekibine uzaktan çalışmaya devam etmek isteyenlere destek olmalarını talep eden bir mektup yazmıştı. Apple, bu talebi reddetse de Şubat 2022 itibarıyla yeni bir hibrit çalışma düzenini denemeye başlayacağını duyurmuştu.

Apple, Omicron varyantının yayılmasıyla yeni çalışma düzeninin lansmanını erteledi ve ofise dönüş tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi.

Barış Ermek

Kaynak: https://mediacat.com/apple-calisanlari-grevde/