OS X:Users:Shahbaz:Desktop:Proutlet fotolar:tiktok-artik-yemek-siparisi-hizmeti-verecek.jpg

TikTok‘un tüm dünyada kullanımının artmasıyla birlikte, içerik konseptleri de giderek arttı. Dans videoları ile başlayan kısa video formatlı uygulama, zaman içerisinde birçok içerik türünü bünyesinde barındırmaya başladı. Lezzetli görünen yemek videoları da bu konseptlerden biri oldu.

Dans, “Nasıl yapılır?”, durum komedisi, kısa komedi videolarının yanında yemek videoları da çeken içerik üreticileri, artık bu durumdan kâr elde edebilecek. Uygulama içerisinde gördüğünüz leziz yemekleri artık sipariş edebileceksiniz.

TİKTOK KİTCHEN LOKASYONLARI AÇILACAK

İnsanlar artık TikTok’ta gördükleri lezzetli yemekleri kendileri pişirmek zorunda kalmayacak. 2022 Mart ayından itibaren ABD genelinde yemek teslimi yapacak TikTok Kitchen lokasyonları açılacak. Bloomberg‘in bildirdiği üzere, TikTok işbirliği yaptığı Virtual Dining Concepts ile birlikte sanal restoranlar oluşturacak.

OS X:Users:Shahbaz:Desktop:Proutlet fotolar:tiktok-artik-yemek-siparisi-hizmeti-verecek1.jpg

Başta 300 lokasyonla başlayacak olan sanal restoranların, 2022’nin sonuna kadar 1.000‘e kadar genişletilmesi planlanıyor. Virtual Dining Concepts, daha önce YouTube yıldızlarından MrBeast ile MrBeast Burger ile birlikte çalıştığından, bu konudaki deneyimi güven veriyor.

TikTok Kitchen menüsü, üç ayda bir değişecek ve platformun en trend yemek videolarındaki tarifleri bünyesinde barındıracak. Google’da 2021’in en çok aranan yemeği olan fırında beyaz makarna ve makarna cipsi, menünün ilk yemek grubunda yer alıyor.

TikTok, girişimden elde ettiği kar payını tariflerin yaratıcılarına ve platformda gelişen gıda yaratıcılarına vereceğini açıkladı. Ancak kimi videolar, yemeğin videosunu ilk çeken kişi sayesinde değil de, bir başka fenomenin aynı konsepti tekrarlaması yoluyla trend olduğundan TikTok, videoların ilk üreticisini nasıl bulacağını henüz bilemiyor.

Sevinj Rustamkhanli

Kaynakça: