Demon’s Souls serisinin yaratıcısı ve Elden Ring yapımcısı Hidetaka Miyazaki, oyunun PS5 remake’ini oynamadığını itiraf etti.

İlk olarak 2009 yılında FromSoftware tarafından ve PlayStation 3’e özel olarak sunulan Demon’s Souls, çok kısa bir süre içerisinde bir fenomene dönüştü. Souls-like isminde yeni bir türe öncülük eden yapımın yaratıcısı ve baş yapımcısı Hidetaka Miyazaki, gerçekleştirdiği yeni bir röportajda, serinin son oyununu oynamadığını itiraf etti. İşte bunun sebebi…

Miyazaki, oyunu neden denemediğini açıkladı

PS3’e çıkan Demon’s Souls ile macerasına başlayan Souls serisi, daha sonrasında piyasaya çıkan Dark Souls ve devam oyunlarıyla sürdü. Türüm devamlılığına ve oynanış mekaniklerine sahip olan King’s Field, Bloodbourne, Sekiro: Shadows Die Twice ve gelecek ay piyasaya sürülecek olan Elden Ring gibi birçok efsane yapıma öncülük eden Demon’s Souls, geçtiğimiz yıl PS5’in piyasaya çıkışıyla birlikte bir remake’e kavuşmuştu.

Toplamda 30 milyondan fazla kopya satan Souls serisinin son oyunu, serinin yaratcısı Hidetaka Miyazaki tarafından uzaktan yönlendirilmek suretiyle BluePoint Games tarafından geliştirilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Video Games Chronicles ile bir röportaj gerçekleştiren Miyazaki, hem Elden Rings hem de Souls serisinin külliyatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü oyun yapımcısı, Bluepoint tarafından geliştirilen Demon’s Souls Remake oyununu hiç denemediğini itraf etti.

İşte Miyazaki’nin açıklamaları:

“Sizlerin de bildiği üzere oyunun geliştirilme aşamasında doğrudan bir katkım olmadı ve açıkçası Demon’s Souls Remake’i hiç oynamadım. Bunun sebebi geçmişte yaptığım oyunları oynamaktan hiçbir şekilde keyif almamam. Bunu yapınca çok fazla eski duygu ve hatıra canlanıyor ve bu benim için yorucu oluyor. Hatta böylece bir oyun oynuyor gibi de hissetmiyorum.Evet, Demon’un yeniden yapımını oynamadım ama yenilenmiş görüntülerden ve yeni nesil grafiklerden oldukça mutluyum.”

  Hidetaka Miyazaki

Kaynak: https://shiftdelete.net/demons-soulsun-yaraticisi-serinin-son-oyununu-oynamamis

Yusuf TOPAL