Control’ün geliştiricisi Remedy ve Çinli oyun devi Tencent, ortak ücretsiz bir nişancı oyunu geliştiriyor.

Control’ün geliştiricisi Remedy, Tencent ile birlikte ücretsiz bir oyun geliştiriyor. Control ve Alan Wake gibi oyunları geliştiren Remedy, Alan Wake 2 ile hayranların karşısına çıkacak. Tencent ve Remedy ortaklığında geliştirilecek bu yeni yapım ücretsiz bir nişancı oyunu olacak.

Remedy ve Tencent ortaklığındaki yeni oyun henüz tasarım aşamasında

Bu yeni oyun çok oyunculu olacak. Remedy, oyunun henüz tasarım aşamasında ve kod adının “Vanguard” olduğunu açıkladı. Vanguard duyurusunda oyun için yapılan açıklama şu şekilde: “Remedy’nin hikaye anlatımındaki uzmanlığını ve aksiyon oyunlarındaki tecrübesini çok oyunculu bir oyunla birleştiren ekip, Unreal Engine kullanarak PvE nişancı oyunu geliştirecek”

Oyunun arkasındaki ekibin, özellikle çok oyunculu oyun geliştirmek için 2018‘de Remedy tarafından bir araya getirildiği belirtildi. Duyuruya göre Vanguard şu anda tasarım aşamasında ve henüz oyunla ilgili somut veriler bulunmuyor. Vanguard piyasaya sürüldüğünde Remedy tarafından Asya dışındaki tüm pazarlarda yayınlanacak. Asya pazarı Tencent tarafından kontrol edilecek ve burada yerelleştirme çalışmaları yapacak. Remedy ve Tencent arasındaki yeni ortaklık Tencent’e Vanguard’ın mobil versiyonunu oluşturma hakkını da veriyor.

Remedy’nin üzerinde çalıştığı tek proje Vanguard değil. Geliştirici ayrıca, bu ayın başlarında fragmanını yayınladığı, ücretsiz nişancı oyunu olan CrossfireX için yeni bir hikaye modu üzerinde çalışıyor. Geliştirici ayrıca yeni duyurulan Alan Wake 2 üzerinde de çalışıyor.

Oyunun ne zaman çıkacağı ve gerçek adının ne olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmuyor fakat oyun çıktığında PC ve konsollara sunulacak.

Kaynak: https://shiftdelete.net/remedy-ve-tencent-ucretsiz-bir-oyun-gelistiriyor

Yusuf TOPAL

11633023