Gezegendeki yaşamın devamı için sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunanları ödüllendirmek ve başarılı çalışmaları örnek göstermek amacıyla yapılan Geri Dönüşüm Ödülleri, 7 Aralık’ta Pera Palace’ta yapılan törende sahiplerini buldu.

Dünya Grubu bünyesinde yayınlanan İyilik & Sağlık Olsun Dergisi tarafından, sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm odağında değer yaratan projeler ile çalışmaları ödüllendirmek ve örnek göstermek amacıyla, bu yıl ilk kez düzenlenen Geri Dönüşüm Ödülleri, 7 Aralık‘ta Pera Palace’da gerçekleşen ödül töreninde açıklandı. İnovasyon, Ar-Ge, Tasarım, Sosyal Girişim, Kültür-Sanat, Bireysel Girişim, Üniversite, STK ve Yükselen Yıldız olmak üzere dokuz kategoride başarılı projelerin ödüllendirildiği tören için davetiyeler ve ödüller geri dönüştürülebilir olarak hazırlandı.

İyilik & Sağlık Olsun Dergisi Yayın Yönetmeni Tuba İlze ve Dünya Şirketler Grubu CEO‘su Burcu Kösem‘in konuşmasıyla başlayan gecenin sunuculuğunu oyuncu Açelya Akkoyun yaptı. Sanat alanında değerli çalışmaların da yer aldığı gecede, koreografisini Asil Çağıl’ın hazırladığı ve modacı Müesser Kurt’un içinde geçmişten geleceğe bir tarih anlatısı barındıran tasarımlarının yer aldığı defile gerçekleştirildi. Piyanist Mine Mucur davetlilere bir piyano dinletisi sunarken, sanatçı Zeliha Sunal atıklardan tasarladığı kıyafeti ile Küresel Isınma şarkısını seslendirdi. Farklı bakış açısıyla ‘Mana’ üzerine yoğunlaşan Atık Tasarımcısı Zeynep Elbeyli, kendi markasıyla ürettiği özgün ve fonksiyonel tasarımları gecede sergiledi.

Dünya Şirketler Grubu CEO’su Burcu Kösem konuşmasında şunları söyledi: “Dünya Grubu olarak, bugüne kadar edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübenin verdiği güçle, geçen yıl tam da bu zamanlar hepinizin severek okuduğu İyilik Sağlık Olsun dergimize hayat verdik. Son bir yılda okuyucularımızın verdiği motivasyonla sürdürülebilirliği samimi bir niyetle ele alıyoruz. Dünyaya gerçek anlamda değer katanların hikayelerini sizlerle buluşturarak bugün burada en çok hak edenleri ödüllendirmek istedik. Kaynakların lüzumsuz kullanımının önüne geçerek kaynakların tükenmesini önlemek ve daha yaşanılır bir dünya elde etmek için ‘Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür’ mottomuzla farkındalık yaratmak istiyoruz. Sürdürülebilirliği bir pazarlama unsuru veya akım olarak değil, dünyanın geleceğine yapılacak değerli bir katkı olarak düşünerek ‘Geri Dönüştür!’ diyoruz.” 

HABERİN DETAYLARINA LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.  / 

ÖDÜL KAZANAN PROJELERİN DETAYLARINALİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ. 

ŞİMAL DOĞAN