Dünyanın her noktasından Googlea pek çok soru soruyor ve taleplerimizle ilgili bilgi topluyoruz. Milyonlarca kişinin Google arama butonuna bıraktığı bu izlerin analizi pazarlamacılar için müthiş bir içgörü kaynağı demek… Arama verilerinde 2021e doğru bir bakış attığımızda gevşeyen kısıtlamaları temkinli bir şekilde benimsiyor olsak da, birçok konuda son iki yılda oluşan alışkanlıklarımızı bırakmaya henüz hazır olmadığımız görünüyor. Gelin detaylara bakalım…

Arama talebin dilidir

Dalgalanan tüketici davranışı, işletmeler için zorluklar ve aynı zamanda fırsatlar sunar. Tetikte olmak, talebi gerçek zamanlı olarak karşılamak için hızlı hareket etmek ve bütçeleri yeterli dağıtmak çok önemli. Talebin ne zaman azaldığını bilmek, ne zaman arttığını anlamak kadar kritik. İşte Google Arama verileri bu bilgileri sağlıyor.

Örneğin, Google verilerine “yakınımda oturma yeri olan açık alanlar” ifadesini içeren aramalarda yüzde 150’lik bir artış yansıyor. Yani, insanlar sosyalleşme yaklaşımlarında dikkatli davranıyorlar. Başarılı pazarlamacıların, ihtiyaca karşılık vermek için aramadan yola çıkarak hızlı davranmaları ve yardımcı olacak çözümler üretmeleri gerekiyor.

Modern arama kampanyalarını benimsemek

Modern arama kampanyaları teklif verme, anahtar kelime hedefleme ve reklam ögeleri genelinde otomasyonu benimser. Modern arama kampanyalarının temel bir bileşeni de, pazarlamacıların hızla değişen tüketici davranışlarına ayak uydurmasına yardımcı olabilecek geniş eşlemeli anahtar kelimeler ile Akıllı Teklif’in eşleştirilmesi. 

Geniş eşlemenin Akıllı Teklif ile birlikte kullanılması, reklamverenlerin değişen kullanıcı davranışı karşısında bile, işletmeleriyle ilgili arama amacı olan tüm kullanıcılara görünmelerine imkân verirken işletme hedeflerine ulaşılmasını sağlar. Geniş eşleme, geniş bir ağ oluşturmanıza yardımcı olur ve Akıllı Teklif, yakalamak istediklerinize odaklanmanıza olanak tanır.

2021de pazarlamacılar, direnç oluşturmak için hazır olmanın, hızın ve çevikliğin ne kadar kritik olduğunu öğrendi.

Hedefiniz, dönüşümlerinizi en üst düzeye çıkararak ve belirli bir edinme başına maliyete ulaşarak satışları artırmak olabilir. Daha deneyimli pazarlamacılar, belirli bir reklam harcaması getirisi düzeyi elde ederek kârlarını ve hatta yaşam boyu değeri optimize etmeyi seçebilirler. Doğru hedefleri belirleyen ve dönüşümlere nasıl uygun şekilde değer vereceğini bilen işletmeler, daha da güçlü sonuçlara doğru ilerleyecektir.

2021’de pazarlamacılar, iş direnci oluşturmak için hazırlıklı olmanın, hızın ve dinamikliğin ne kadar önemli olduğunu öğrendi. Pazarlamacılar, yükselen ve düşen davranış kalıplarından yararlanmalarına imkan veren teknik uzmanlıkla aramadaki global eğilimlerin derinlemesine kavrama becerisini birleştirerek, büyümeyi hızlandıracak konuma geldiler. Daha basit bir ifadeyle, başarının sırrı insanlar ister evde kalsın ister dışarı çıksın, yanlarında olmak.

DETAYLAR İÇİN LİNK.

ŞİMAL DOĞAN