Haberleşme sektörü yüzde 19 büyüdü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 19 büyüdüğünü açıkladı. 

Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) hazırlanan “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu”nu değerlendirdi.

Mobil abone sayısı 86 milyon 900 bin oldu

Koronavirüs salgın sonrasında dünya ekonomisinde yaşanan daralmaya rağmen haberleşme sektöründeki ivmenin hız kesmediğine dikkati çeken Karaismailoğlu, “Üçüncü çeyrekte yüzde 19 büyüdü. Mobil abone sayısı da 87 milyona dayandı. Fiber altyapı uzunluğu da 455 bin kilometreyi aştı” ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, COVID-19 salgınıyla alışkanlıkların değiştiğini, hayatın her alanında dijitalleşmenin, bilişim ve elektronik haberleşme teknolojilerine bağlı olduğunu vurguladı.

İnternete taşınan her hizmetin, şebekelerde kullanılan veri miktarı ve bağlantı sayısına artış olarak yansıdığını kaydeden Karaismailoğlu, taleple gelen büyümenin ilerleyen günlerde fırsata çevrilmesi gerektiğini ifade etti.

Karaismailoğlu, yeni taleplerin yatırıma dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çekerek, şimdiye kadar bu noktada kapasite sorunu yaşanmamasının yatırımlardaki sürekliliği gösterdiğini belirtti.

Ekim ayında düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası sonunda elektronik haberleşme alanındaki kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin sektörle belirlendiğini anımsatan Karaismailoğlu, sektördeki büyüme ve yatırımlardaki ivmelenmenin bu hedefleri gerçekleştirebilmek için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kaynakça: https://www.trthaber.com/haber/bilim-teknoloji/haberlesme-sektoru-yuzde-19-buyudu-639068.html