Sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılarının deneyimini arttıracak yeni özelliklerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Dikey kaydırılabilir sayfa yapısını Reels üzerinden oldukça beğenmiş olacak ki Instagram, hikayeleri de dikey olarak izleyebilmenizi sağlayan yeni özelliğini test etmeye başladı.

Instagram’ın TikTok’a olan benzeme çalışmalarından bir tanesi olarak gösterilen özellikte kullanıcılar, hikayeler arasında dikey olarak geçiş yapabilecek. Oldukça farklı bir deneyim sunan bu özellik, dünyada ilk kez Türkiye’de test edilmeye başlandı. Türkiye’deki TikTok performansı nedeniyle Instagram’ın ülkemizi seçmesi oldukça mantıklı görünüyor.

Bilindiği üzere Instagram yakın zamanda bağlantı ekleme özelliğini çıkartma olarak kullanıma sunmuş, böylece tüm hikayelere yanıt verilebilmesinin önünü açmıştı. Aynı zamanda şu anda Instagram, hikayelere beğeni atılabilmesini sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu duruma bakıldığında hızlı yanıtlar özelliğinin hikaye beğenileri şeklini alacağı ve hikayelerin dikey kaydırılabilmesi, birbirleriyle oldukça uyumluya benziyor.

Yakın bir gelecekte TikTok benzeri bu dikey kaydırılabilir yapının herkesin erişimine açılması bekleniyor. Henüz iOS platformunda test edilen özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı merak konusu. Instagram’ın yakın zamanda ortaya çıkan testleri incelendiğinde platform, oldukça büyük bir yenilenmenin peşinde. Değişiklikler sonrasında kullanıcıların vereceği tepkiler ise merak konusu.

İNSTAGRAM YENİ ÖZELLİĞİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LİNK.

HABER DETAYLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ. 

ŞİMAL DOĞAN