Keşfet algoritması ile öne çıkan TikTok’un 2022’de büyük bir yükselişe sahip olarak en büyük 3. sosyal medya platformu olması bekleniyor.

Son dönemlerde yoğun bir kullanıcı artışının yaşandığı TikTok, kendine özgü keşfet algoritması ile hem ilgi çekerken hem de diğer sosyal medya platformları tarafından beğeniliyor. Bu algoritma sayesinde kullanıcılara kendini bağlayan TikTok’un 2022’nin en çok tercih edilen üçüncü platform olarak yükselmesi bekleniyor. Normal şartlarda böyle bir uygulamanın yükseliği bu kadar hızlı olmamasına rağmen algoritması sayesinde TikTok, bu başarıyı yakalayacak gibi duruyor. Geçmişte eMarketer olarak tanıdan, şu sıralar Insider Intelligence olarak geçen şirketin açıkladığı rakamlara göre TikTok; 2020 yılında %59,8 büyümeye ulaşmış, 2021’de de %40,8’lik bir büyüme ulaşması beklenıyordu. Şirketin açıklamasında TikTok’un 2022’de aylık 755 milyon kullanıcıya ulaşabileceği paylaşılıyor. 2022 yılının büyüme tahminleri incelendiğinde ilk sırada Facebook, ikinci sırada Instagram olması da ilgi çekiyor. Şayet ülkemizde olmasa da dünya çapında Facebook’a olan ilginin devam ettiği görülüyor. Facebook tarafından açıklanan yıllık kazanç belgelerine göre şirket, yılda %6 büyüyerek 2,91 milyar aktif kullanıcının bulunduğunu belirtiyor.

Instagram tarafında ise bir çalışanın sızdırması ile ortaya çıkan veriler bulunuyor. 2018’de aylık 1 milyar kullanıcıya ulaştığı söylenen platformun şu sıralar çok daha fazla kullanıcı tarafından kullanıldığı belirtiliyor. Firma tahminlerine göre Facebook, 2022 yılında aylık 2.1 milyar kullanıcıya ulaşacak ve 1.8 milyar kullanıcı ile Instagram takip edecek. Ardından büyük yükselişi ile TikTok, bu sıralamayı takip edecek. 755 milyon kullanıcısının olması beklenen platformun Snapchat ve Twitter’ı 2022’de geçmiş olacak.

Haberin detaylarını incelemek için link burada. 

ŞİMAL DOĞAN