Dönüm Noktası 11 Eylül ve Terörle Mücadele Belgesel Dizi | Konusu | Netflix

11 Eylül 2021‘de Netflix Türkiye tarafından yayınlanan Netflix orijinal belgesel dizilerinden biridir. Toplam 5 bölümden oluşan belgesel dizinin bölüm süreleri 1 saat ile 1 saat 1 saat 10 dakika arasında değişkenlik gösteriyor. Belgesel dizinin orijinal adı Turning Point: 9/11 and the War on Terror‘dür. IMDb‘de 3 bine yakın oy alan belgesel 8,1‘lik puana sahip oldu.

ABD yapımı belgesel, tarihi ve politik türde yer alıyor. Yakın tarihte gerçekleşen en çarpıcı terör saldırılarından biri olan 11 Eylül Saldırılarını farklı yönlerden ele alması bakımından başarılı bir iş olarak öne çıkıyor.

Bu cesur belgesel dizisi, 11 Eylül terör saldırılarını El Kaide’nin 1980’lere uzanan kökenlerinden Amerika’nın verdiği tepkiye kadar her yönüyle ele alıyor.

Kırmızı Alarm

Röportajlar ve tüyler ürpertici arşiv kayıtları, kökenleri 1980’lere kadar uzanan 11 Eylül saldırıları sırasında yaşanan kaosu gözler önüne seriyor.

Tehlikeli Bir Yer

Saldırıdan kurtulanlar 11 Eylül’de yaşadıkları dehşeti anlatıyor. Saldırılardan hemen sonra George W. Bush, Amerika’nın saldırgan askerî yanıtını planlamaya başlıyor.

Karanlık Taraf

Hava korsanlarının ABD istihbaratındaki boşluklardan faydalandığını öğrenen Beyaz Saray, gizli bir gözetleme programını ve “geliştirilmiş sorgulama”yı meşrulaştırıyor.

İyi Niyetli Savaş

Afganistan’da sağlam bir strateji olmadan yürütülen savaş, baştaki kazanımları heba eder. Bu da hayal kırıklığını, yolsuzluğu ve Taliban’ın yeniden dirilişini tetikler.

İmparatorluklar Mezarlığı

Yirmi yılın ardından ABD, şimdiye kadarki en uzun savaşını bitirmeyi amaçlasa da çekilme kararı, Afganistan’ı yeniden baskıcı ve kanlı bir şiddetin içine çekmek üzeredir.

Kaynakça: https://yorumguncel.com/donum-noktasi-11-eylul-ve-terorle-mucadele-belgesel-dizi-konusu-netflix/