Zincirsiz - Django Unchained - Beyazperde.com

1858 yılının Texas’ına… Bir Western filmi için seçilebilecek en ilginç konulardan biri değil, ancak oldukça ilgi çekici. Django ve aşık olduğu eşi ayrı ayrı insanlara köle olarak satılırlar. Siyahiler bu zamanlarda henüz özgür değillerdir ve kölelik çok popülerdir. Satılmadan önce elbette köle olarak damgalanmışlardır. Django artık Speck kardeşlerin kölelerinden birisi olmuştur. Bir akşam vakti Dr. King Schultz’ın yolu Speck kardeşlerin yoluyla kesişir. Dr. King Schultz bu kölelerden birini satın almak ister. Aradığı köleyi önceden zaten kafasında belirlemiştir. Brittle kardeşler hakkında bilgisi olan köleyi istemektedir. Bunun için kölelerin arasına girerek onları incelemeye başlar. Bu sırada Speck kardeşlerden bir tanesi ona karşı sert tavırlar takınmaya başlayacaktır. Diş doktoru, King Schultz onu birkaç kez uyarsa da adam sert tavrına devam eder. En sonunda Dr. King Schultz silahını çekip adamı vurur. Bu sırada istediği bilginin Django’da olduğunu öğrenir. Öldürmediği kardeşten Django’yu satın alır ve köleleri serbest bırakarak, efendilerinin yaşamını onların merhametine bırakır.

 Django’ya ettiği teklif onun için yeterlidir. Django’dan istediği şey kendisine yardım etmesidir, bunun sonunda da onu özgür kılacağına dair söz verir. Böylece Django ve Dr. King Schultz’un yolları kesişmiş olur. Django artık Dr. King Schultz’un çırağıdır. Kısa bir süre içinde ikili aradıkları insanları bularak onları öldürürler. Dr. King Schultz, ona artık özgür olduğunu ve gidebileceğini söyler ancak Django uzun süredir köledir ve dünyaya karşı olan bilgisizliği onu korkutmuştur. İkili arasında küçük bir muhabbet geçer ve Dr. King Schultz, ona eşini bulmakta yardım edeceğini söyler. Bir süre boyunca onu eğitir ve özgür bir adam haline getirir. Bu eğitimler sayesinde Django artık oldukça bilgili, iyi siyah kullanabilen bir adam haline gelir. Artık geriye kalan tek şey eşini bularak, özlediği o hayata kavuşmaktır.

Django eşini bulmak da biraz zorlanacaktır. Öncelikle köle olduğu yere gitmeli ve kime ait olduğunu öğrenmelidir. Tüm bu araştırmalar bittiği zaman Django harekete geçer ve eşini kurtarma macerası da başlar.

 Bazı sahnelerde Küçük detaylara yer verilmesi hoş olmuş. Filmin geçtiği dönemi daha iyi anlamak, o dönemi hissetmek filmi izlerken mümkün. Görsellik olarak çok güzel kareler sunuyor film. Bunun dışında mekan seçimleri çok doğru ve nokta atışı olurken, Tarantino’nun kamera arkasındaki başarısı ortada. Kaynakça: https://tuyann.com/zincirsiz-film-konusu/