"Dijital Çağda Kriz İletişimi" tartışmaya açılıyor…

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından her yıl farklı bir temayla düzenlenen Uluslararası İletişim Günleri’nin sekizincisinin ana başlığı ‘Dijital Çağda Kriz İletişimi’ olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından birçok üniversiteden akademisyen, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış konuşmacılar yer alıyor. Sempozyum 300’den fazla sunumla, farklı konulara temas ederek Covid-19 salgınıyla beraber değişen  iletişim modellerini ve bu değişime uyum sağlanmasına hizmet edecek yeni araştırmaları katılımcıların bilgisine sunuyor. 

 Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, pandemi sürecinde hayatın her boyutunda bir kriz yönetimine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Dolayısıyla da biz iletişimcilere ve iletişim camiasına çok büyük iş düşüyordu. Çünkü ne olursa olsun böyle durumlarda toplumu sakin tutmak, çeşitli meslek gruplarına hitap etmek, yaşanan paniği biraz olsun sakinleştirmek için iletişimcilerin değişimleri ve yeni yöntemleri analiz etmesi gerekiyor. Dolayısıyla hem medya sektörünün kriz yönetimine eğilmesi, hem iletişim akademisyenlerinin bu konuda görüş belirtmesi ve araştırma yapması kaçınılmaz oldu. Çünkü dünya tam bir laboratuvara dönüştü. Dolayısıyla biz de bu sempozyumda geniş platformda konuyu çeşitli boyutlarıyla tartışalım istedik” şeklinde konuştu.

Sempozyum Onursal Başkanı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise sempozyumun açılış konuşmasında kriz yönetiminin genellikle kişinin krize karşı aldığı pozisyonla ve hangi yönde tepki vereceği ile oluştuğunu belirterek “Hayat bir zincire benzer. Krizin en güçlü yeri neresidir diye sorarsanız zincirin en zayıf halkasıdır. Krizlerde o halkalarda kırılmalar olur. Ancak ön hazırlığı olanlar krizi daha sağlıklı atlatıyorlar, hızlı reaksiyon ve doğru pozisyon alanlar krizi daha rahat atlatıyorlar” dedi.

Kaynakça: https://www.marketingturkiye.com.tr/etkinlikler/dijital-cagda-kriz-iletisimi-tartismaya-aciliyor/