Disco Elysium'a Türkçe dil desteği geliyor

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini ZA/UM’un yaptığı 2019 yılında çıkış yapan Disco Elysium’dan müthiş bir haber geldi.

Çıktığı yılın, hatta genel oyun dünyasının en başarılı yapımlarından birisi olan Disco Elysium – The Final Cut, tamamen metnin ön planda olduğu bir yapımdı. Bu yüzden de ülkemizde oyuna Türkçe altyazı desteği gelmesiyle ilgili ciddi bir talep vardı. Hatta geliştirici stüdyo bu yönde bir anket paylaştı ancak bir aksiyon görmemiştik. Geçtiğimiz ay güzel haber geldi.

Disco Elysium’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Locpick Game Localization & Audio tarafından oyunun resmi Türkçe dil desteği için çalışmalar başladı. Lockpick’in yaptığı paylaşımı da aşağıda bulabilirsiniz. Bu yama için bir tarih verilmese de önümüzdeki daha en az birkaç ay olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz çünkü oyunun kelime sayısı bir hayli yüksek.

Bu arada oyunu dijital platformlardan satın alarak bu süreçte geliştiricilerin yatırımının boşa gitmediğini gösterebilirsiniz. Bu sayede ileride daha fazla oyuna destek gelecektir. Oyunun Steam fiyatı da aslında gayet uygun. Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynakça: https://www.donanimhaber.com/disco-elysium-a-turkce-dil-destegi-geliyor–142628