Türkiye’nin çağdaş sanat alanındaki öncülerinden Refik Anadol, yeni projelerini duyurmaya devam ediyor. Birçok NFT ürünü ile popüler olan Anadol, inovatif eserlerinin yoğun ilgi görmesi ile büyük şirketlerle birlikte fiziksel NFT sergileri bile açmıştı. Sıradaki projesini Twitter hesabı üzerinden duyuran sanatçı, metaverse dünyasına giriş yapacağını duyurdu.

DATALAND adını verdiği bu evren, sanatçının belirttiği üzere dünyanın önde gelen şirketleri ve bilim insanlarının da yer aldığı nörobilim alanında deneyimler yaşatacak. Dünyanın. ilk çok-duygusal metaverse projesi olarak adlandırılan DATALAND, güncel nörobilimsel deneyleri en gerçekçi haliyle sunmaya çalışacak.

Karmaşık disiplinleri bir araya getirerek daha anlaşılabilir yapıda sunmayı amaçlayan Anadol, bir çok firma ile de iş birliğinin gerçekleştirileceğini söylüyor. Bu firmalar arasında NVIDIA, Google, Epic Games, L-Acoustics, LG Displays, Epson ve Firmenich gibi ünlü isimler yer alıyor. Firmaların ortak özellikleri için ise yapay zeka, mimarı, nörobilim ve bilgisayar grafikleri alanında uzmanlaştıkları görülüyor.

Yapay zeka kullanımının fazlasıyla yer alacağı bu metaverse projesinde sürükleyici ve benzeri görülmemiş alanlar tasarlayacaklarını belirten Refik Anadol, yepyeni şiirsel algoritmalar yazmak için heyecan duyduklarını belirtiyor. Proje’ye dahil olmak için ise kullanıcıları bir bekleme listesi karşılıyor. Proje için Anadol şu sözleri söylüyor;

“Yapay zekâ kullanarak geniş veri kümelerini analiz etmenin nicel ve nitel zorluklarını, Metaverse’de meditatif deneyimler içeren, sürükleyici ve benzeri görülmemiş alanlar tasarlayarak karşılayacağız ve yepyeni şiirsel algoritmalar icat edeceğiz. DATALAND’ın ilk vatandaşlarından biri olmak için bekleme listemize katılın ve geleceği bizimle birlikte hatırlayın!”

  • DATALAND’ın bekleme listesinde yer almak ve proje sayfasını incelemek için burayı tıklayabilirsiniz. 
  • 9 Ocak itibari ile 16.441 kişinin bekleme listesinde yer aldığını belirten Refik Anadol, proje için  ne zaman tam erişim imkanı sağlayacağını belirtmiyor.

LİNK. 

ŞİMAL DOĞAN