Geleceğe şekil veren meslek gruplarında yer alan kadınların temsilini artırmak amacıyla, Google Türkiye ve MediaCat işbirliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl ikinci yaşını kutlayan ilham ve gelişim projesi SheMakes’te ikinci dönem jüri değerlendirmesi gerçekleşti.

Başvuruları büyük bir titizlikle değerlendiren, alanlarının en başarılı isimlerinden olan seçici kurul üyeleri şöyleydi: Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, MediaCat ve Digital Age Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, Araştırmacı Evrim Kuran, Kagider Başkanı Emine Erdem, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gül Şener, Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Titrifikir Kurucusu ve ECD’si Kerem Kanık, Danışman ve Gazeteci Seda Domaniç, Mindshare Chief Client Officer Esra Koca, Gazeteci Şelale Kadak, myGini Kurucusu Mehmet Sezgin, UNDP Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Faik Uyanık.

Online ortamda değerlendirmeyi gerçekleştiren seçici kurul; Sanat/Veri Odaklı Yaratıcı Endüstriler, İnovasyon ve Girişimcilik kategorilerinde kısa listeye kalan 35 aday arasından bu seneki programdan faydalanma şansını yakalayan 16 ismi açıkladı.

İşte o isimler;

1. Aygen Savaş Alkan / Kybele’s Garden
2. Bengisu Önal / Storyblocks
3. Dilruba Varazlı / POT ART
4. Ece Tankal / Hyphen-Labs
5. Hale Çorak Tura / BIOROOTZO
6. Hazal Kırıkçı / Moritoys
7. Hilayda Karakök / Şifahane
8. Merve Akman / Serbest Gazeteci
9. Merve Yavuzdemir / Kütüp – Anne Platformu
10. Mina İlköz / UP School
11. Nisanur İlhan / Bilgisayar Mühendisi
12. Pelin Kumcular / BRB Oyun Platformu
13. Pınar Canbaz / gonullupsikolog.org
14. Yağmur Aydemir / Çizgi Studio
15. Yağmur Kiraz Durmaz / Bilim İnsanı
16. Yağmur Tuğçe Kaya / Cineshort

Kaynak için tıklayın.