Çağımızın kaçınılmaz dönüşümü olan dijital dünyanın bir getirisi olarak kripto para, blockchain ve token gibi kavramlar da hayatımıza girdi. Sanat ile token kavramını birleştiren ve son dönemde popülerliğini oldukça arttıran NFT kavramı, tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Dijital kavramlar söz konusu olduğunda mutlaka bir planı olan Meta şirketi, bu konuda da geride kalmıyor.

NFT, hala tartışılan bir kavram olsa da birçok önemli isim ve büyük şirket bu yolla ticaret yapmayı sürdürüyor. Bu piyasanın kalıcı olup olmadığı sorgulanırken sosyal medya dünyasının en büyük şirketlerinin başında gelen eski adı Facebook olan Meta’dan büyük bir adım geldi.

SOSYAL MEDYADA NFT SERGİLEME VE SATMA DÖNEMİ YAKLAŞIYOR

The Financial Times’ın raporuna göreBuna göre şirket, kullanıcılarının sosyal medya platformlarında NFT oluşturmasına, sergilemesine ve satmasına imkan sağlayan düzenleme getiriyor. Bu düzenleme, NFT piyasasının dijital dünyadaki yerini sağlamlaştırması için oldukça yararı olacak bir adım olarak görülüyor.

Meta’nın NFT dünyasına girişi henüz plan aşamasında görünüyor. Ancak Şirket içinde kullanıcıların NFT’leri profil resimleri olarak göstermesine izin verecek bir özellik üzerinde çalışmalara başlandığına önemli dair iddialar ortaya atılıyor. Meta’nın sosyal medya platformlarında NFT için özel bir pazar arayüzü oluşturacağı söyleniyor.

Ancak iddialar, sadece bu oluşumun henüz ne seviyede olduğuyla ilgili. Şirket içerisinden önemli isimler geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Geçen Ekim ayında Meta CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse’in dijital malların sahipliğini destekleyeceğini belirten bir konuşma yapmıştı. Instagram CEO’su Adam Mosseri, geçtiğimiz haftalarda şunları söylemişti.

Description: OS X:Users:Shahbaz:Desktop:Proutlet fotolar:nft-1.jpg

NFT dünyası, son dönemde birçok web sitesinde alım satımı yapılıyor. Ancak bu piyasaya girmeyi düşünen tek sosyal medya platformu Meta değil. Twitter da kullanıcılarının NFT koleksiyonunu gösteren bir sekme üzerinde çalışmalarına başlamıştı. Görünen o ki bu kavram, artık artık hayatın bir parçası olacak.

Sevinj Rustamkhanli

Kaynakça