PR-scam-to-avoid

“Bu da bir şey mi?” PR ajansı profesyonellerinin çokça gördüğü bir sorudur. Bu basit cümle genellikle iletilen bir e-postanın en üstünde yer alır ve iletişime geçilen kişi veya markanın medyada yer alması için “inanılmaz bir fırsatın” ana hatlarını verir.

Sektör profesyonelleri bunları dolandırıcılık olarak bilirler ve kötü niyetlere işaret eden kırmızı bayraklar, ilk erişim nadiren tüm hikayeyi veya önerilen görünümle ilgili saçma ücretleri ifşa eder. Bir dolandırıcı fiyattan bahsederse, bu bilgiyi gömmek için özenle çalışır.

Bir zamanlar yalnızca kazanılan bir sloganla yönetilen PR ortamı, ücretli medya stratejileriyle bulanıklaştıkça büyümeye devam etmektedir. Bu, tüm ücretli fırsatların yatırıma değmediğini göstermez. Neye bulaştığınızı ve yatırımın gerçek getirisini bilmek önemlidir.

Bu sizin paranız, bu yüzden akıllıca harcayın. Kazanılan medyayı tanıtmak için bir PR uzmanına 50.000 tl vermek çok daha iyi bir karardır ve istenen SEO geri bağlantılarına neden olur.

Geri bağlantılardan bahsetmişken, bu dijital PR taktiği, yaygın dolandırıcılık hakkında bazı uyarılarla birlikte gelen başka bir oltadır. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), web’de varlığı olan herhangi bir marka için birinci öncelik olmalıdır.

Dolandırıcılık nasıl başlar?

Markaya ücretsiz içerik teklif edilir, hatta bazen marka sitesinde içerik yayınlamak için ödeme yapılır. Makale, içerik yazarı tarafından temsil edilen şirket için değerin çoğunu söz konusu müşteriye getiren geri bağlantıları içerir. Marka sitenizdeki ekstra içeriğin bir miktar SEO değeri olduğu iddia edilebilirken, içeriğin kalitesinin belirsizliği ve bu işi düzenlemek için harcanan çaba gibi dezavantajlar vardır.

Orada farklı seviyelerde dolandırıcılık var. Gerçekte, hepsi yalnızca para kazanmak veya Google’ı geride bırakmak için stratejiler olduğundan, hepsine “dolandırıcılık” demek muhtemelen adil değildir. Acı gerçek ise marka görünürlüğünüzü artırmak için bunlara uzun vadeli bir strateji olarak bağlı kalmak, herhangi bir iletişim liderinin önereceği en iyi uygulama değildir.

Barış Ermek

Kaynakça: https://www.prdaily.com/how-to-spot-a-pr-scam/