Instagram ve Facebook Rusya'da resmi olarak yasaklandı | Son 24 saatin gündemi

Rusya Ukrayna ile olan savaşının teknoloji cephesinde de sular durulmuyor. Birçok teknoloji devinin Rusya faaliyetlerini sonlandırdığını açıklamasına karşın Rusya’da çeşitli hamleler yapıyor.

Instagram’ın çatı şirketi Meta’da Rusyayı son kızdıran isim oldu ve bunun karşılığında Facebook ve Instagram Rus Hükümeti tarafından resmi olarak yasaklandı.

Rusya’nın sosyal medya yasaklarına Meta COO’su Sandberg’ten yanıt: “Sosyal medya diktatörler için kötü”

Instagram ve Facebook Rusya'da resmi olarak yasaklandı | Son 24 saatin gündemi

Rusya, Facebook platformunu taraflı olduğu gerekçesiyle kapatma kararına Instagram yasağı ile devam etti. Yeni adıyla Meta grubu ise hem Facebook hem de Instagram için kapatma kararı alan Rusya ve Putin’e sert yanıt verdi.

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası özel bir ekip kuran ve Rusya medyasının paylaşımlarını etiketleyen Facebook, Rusya’nın tepkisini çekti. Putin’in talimatıyla kapatılan Facebook’u Rusya “aşırılıkçı örgüt” ilan etti.

Meta COO’su yani Operasyonlardan Sorumlu Müdürü Sheryl Sandberg, bu hafta verdiği bir röportajda Rusya’nın Facebook’u kapatma ve Instagram yasağı kararının altında Facebook’u tehdit olarak görmesinin yattığı iddiasında. Sandberg konuya ilişkin yaptığı açıklamasında “Sosyal medya diktatörler için kötü, bu yüzden Putin bizi devirdi” dedi.

Barış Ermek 

Kaynakça; https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/instagram-ve-facebook-rusyada-resmi-olarak-yasaklandi-son-24-saatin-gundemi/