İş ortamında takım çalışmasını kuvvetlendirmek için çeşitli yöntemler izleme ve bunları hayata geçirme önemli bir yere sahiptir.

Takım çalışması; ‘birkaç ortak tarafından yapılan çalışmalar, her birinin bir parçası olduğu ancak hepsinin kişisel verimliliğinin bütünün verimliliğine bağlı olduğu ile ilgilidir.’ olarak tanımlanabilmektedir. Takım çalışması ve ekip ruhu, işin sürecinin doğru gitmesi ve operasyonların sorunsuz gitmesinde oldukça fazla bir önem arz etmektedir.

İş başlangıcının olduğu pazartesi günleri, her departmandan yetkilileri şirket kültürünü savunan bir toplantıya katılmaya davet edin. ‘Kültür Komitesi’ adında bir oluşum ile şirket içi stratejileri geliştirin. Bu oluşum ile iletişimi kuvvetlendirecek ve iş akışının daha doğru gitmesi sağlanacaktır.

Kültür komitesinin faaliyetleri, şirketinizin kendine özgü kültürüne bağlı olarak değişecektir. Bir nevi şirket politikası ve vizyonunu göre şekil alacaktır.

Kültür Komitesi’nin amacı ve iş planı ise şu şekilde tanımlanabilir:

•  Departmanları bir araya getirmek için etkinlikler planlar.

Şirket içerisinde yer alan tüm departlanmanları bir araya getirmek için farklı aktiviteler planlar ve bu aktiviteler ile motivasyonun yanı sıra verim artırmayı esas alır.

•  Ofisi daha ev ortamı gibi yapar.

Çalışılan ofis-şirket ortamını kurumsal bir görünümün yanında ev ortamına çevirir ve ortamında daha samimi olmasını hedefler. Ev rahatlağının vereceği güven ve ortam ile daha verimli bir işleyişin olması hedeflenir.

•  Stres zamanlarında ekip üyelerini neşelendirir.

İşlerin aksadığı ya da problemlerin olduğu dönemlerde oluşturulan ekip üyeleri ve çalışanların daha neşeli olması için etkinlikler planlar ya da anlık çözümler üretir.

Kurumsal iş ortamında-hayatında işleyişi nasıl olur?

Şirket kültürünüzü ve amacınızı tanımlamak için toplantılar düzenleyin. Hedef: Teşvik etmeyi planladığınız kültürel ortamı oluşturmaktır.

Komitenin hangi faaliyetlerinin şirket kültürünü en iyi şekilde kullanması için öncelik vermesi gerektiğine karar verin. Bunun için farklı görüşleri bir araya getirin ve oy çokluğu ile en doğrusunu hayata geçirin.

Performans göstergeleri oluşturun. (Ayda bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız ve kültür gelişmeleri hakkında neler hissettiğini görmek için çalışanları üç ayda bir ankete dahil edin.)

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Şimal Doğan