İlk kez 2018de ülkemizdeki faaliyetlerine başlayan Amazon, 5. yılına doğru yeni yatırım kararları aldı. ABDli ticaret devi, İstanbul Tuzlada 100 milyon doların üzerinde yatırımla lojistik üssü kurmaya hazırlanıyor.

Türkiye’deki ilk lojistik üssünü kurmaya hazırlanan Amazon, yatırım planlarına ilişkin detayları paylaştı. Buna göre Amazon, bu yılın son çeyreği içinde İstanbul’da açmayı hedeflediği Türkiye’deki ilk lojistik üssü ile bir yılda 1000’inin üzerinde istihdam yaratmayı planlıyor. Bunun yanı sıra bu yatırım, Amazon’da satış yapan ve yapmayı planlayan KOBİ’ler için de yurt dışına açılmaları anlamına geliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Operasyonel süreçlerde yapılan geliştirmeler, Amazon Lojistik (FBA) sistemleri üzerinden depolama ve gönderim yapan KOBİ’lere ürünlerini dünya geneline ulaştırma fırsatı sunmanın yanı sıra, markalarını büyütmelerine, satışlarını artırmalarına ve istihdam yaratmalarına yardımcı oluyor” ifadelerine yer verildi.

Amazon: Türkiyeye güveniyoruz”

Sonbaharda açılacak tesis için 100 milyon doların üzerinde bir yatırım planlanırken, son dönemde artan müşteri talebinin karşılanması hedefleniyor. Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Perego açıklamalar sırasında “Türkiye’ye güveniyoruz” mesajı verdi. Perego, “Tatmin edici ücret ve yan haklar ile modern ve güvenli bir çalışma ortamı sunarak ilk senemizde yaratacağımız bini aşkın yeni iş fırsatı için son derece heyecanlıyız” dedi. “İşe alım süreçlerinde değişen tecrübe ve eğitim geçmişlerine sahip adaylar için çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışı ile kariyer fırsatları sunuyoruz.”

Detaylara Linkten Ulaşabilirsiniz.