Geçtiğimiz hafta Twitter’dan hisse satın alıp yönetim kuruluna geçen Elon Musk Twitter’da neleri değiştirmek istiyor? İşte detaylar…

Elon Musk Twitter’a el atacak: İşte beklenen dört değişiklik!

Tesla kurucusu ve CEO’su Elon Musk, 4 Nisan tarihinde Twitter’dan %9,2’lik hisse aldı. İş adamının bu hamlesinden sonra sosyal medya platformu, %25’ten fazla değer kazandı. 73,5 milyonluk değerle Twitter’ın en büyük hissedarı olan Elon Musk, platformda birçok değişiklik yapmak istediğinin sinyallerini vermişti.

Twitter’ın daha özgür ve dinamik olmasını isteyen hissedar, yapmak istediği değişiklikleri daha önce kendi hesabından paylaşmıştı. Peki, Elon Musk Twitter’da hangi değişiklikleri yapmak istiyor? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Elon Musk, Twitter’ı az kullanan ünlülerden şikayetçi!

Elon Musk, Twitter’ı az kullanan ünlülerden şikayetçi!

Elon Musk yeni Twitter açıklamalarıyla takipçilerini meraklandırdı. Musk, Twitter’ın en iyi hesaplarının paylaşım yapmamasından şikayetçi.

Elon Musk, Twitter için birçok değişiklik istiyor!

Twitter yönetim kuruluna katılan Elon Musk, daha önceden platformun yeterince özgür olmadığından yakınmıştı. CEO, Twitter’ın bir kent meydanı olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden herkesin fikrini belirtebileceği özgür bir alan olmasını istediğini açıklamıştı. Bu yüzden Musk’ın ifade özgürlüğü alanında Twitter’ı daha demokratik hale getirmesi bekleniyor.

https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/04/elon-muskin-twitterda-yapmak-istedigi-dort-degisiklik2.png?resize=1170%2C658&ssl=1

Elon Musk, yine geçmişte yaptığı bir paylaşımda Twitter’ın toplumu şekillendirmede etkili olduğunu düşündüğünü paylaşmıştı. CEO bu yüzden geçtiğimiz ay yaptığı bir anketle kullanıcılarına algoritmada açık kaynak olup olmaması gerektiğini sormuştu.

Elon Musk, sosyal medya platformunda temizlik yapmak istiyor. Tesla kurucusu, Şubat ayında bir bot hesaplarıyla ilgili olumsuz tweet atan bir kullanıcıya cevap vermişti. Yanıtta ise bunun daha ne kadar süre devam edeceğini sormuştu. İş adamının bu cevabından dolayı bot hesapları hakkında bir değişiklik yapması bekleniyor.

https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/04/twitter-calisanlari-elon-musk-konusunda-endiseli2.webp?resize=1170%2C658&ssl=1

Son olarak çok ses getiren özellik ise tabii ki bir düzenleme butonu. Elon Musk, hisse satın almadan yaptığı bir Twitter anketinde kullanıcılara düzenleme butonu isteyip istemediklerini sormuştu. Twitter da daha sonra yaptığı bir paylaşımla düzenleme butonu üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Barış Ermek

Kaynak: https://shiftdelete.net/elon-muskin-twitterda-yapacagi-dort-degisiklik