Son yıllarda iş dünyasının gündeminin en üst sıralarına yerleşen sürdürülebilirlik çok katmanlı bir kavram. Bir tarafta etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz çevre problemleri… Öteki tarafta ise meselenin insan ve toplum boyutu… İş dünyası perspektifinden baktığımızda tüm bunların kesişiminde ise kurumların sürdürülebilirlik stratejileri yatıyor. Sürdürülebilirliğin iş stratejisine entegrasyonu artık kaçınılmaz duruma gelmişken sürdürülebilirlik kaldıracının etkili kullanımı etkin değer oluşturmanın önünü açıyor.

İş modelleri bu doğrultuda dönüşürken ekosistemdeki paydaşlara düşen roller de evriliyor. Sürdürülebilirlik temelli yaklaşımların ağırlığı her geçen gün daha da artsa da kötücül sorunlar ve bunlara acil çözümler bulma ihtiyacı kendini yoğun biçimde hissettirmeye devam ediyor. Bu çağrıya yanıt verenler arasında ise büyük kurumlar, startuplar ve uluslararası organizasyonlar yer alıyor.

Harvard Business Review Türkiye’nin iş dünyasının sürdürülebilirliği anlama, içselleştirme ve bu yönde odaklanma yaklaşımını ele alacağı bu webinara, ülkemizden ve dünyanın farklı noktalarından uzmanlar, fikir önderleri ve iş dünyası temsilcileri katılacaktır.

Konuşmacılar:

George Serafeim

Harvard Business School, Charles M. Williams Professor Of Busıness Administration

Walter Link

NOW Partners, CEO & Co-founder

Robert Eccles

BCG, Senior Advisor / University of Oxford, Saïd Business School, Professor of Management Practice

Chisara Ehiemere

NYU, Stern Center for Sustainable Business, Senior Research Lead

Alyssa Auberger

Baker McKenzie, Chief Sustainability Officer

Ganga Shreedhar

London School of Economics, Professor of Behavioral ScienceKaynakça: https://armatorlerbirligi.org.tr/arsivler/5530