Amazon, Google Play Store’a yüzde 30 komisyon ödememek için Android uygulamasındaki dijital içerik satışını durdurdu.

Apple ve Google, App Store ve Play Store üzerinden yapılan uygulama içi satın alımlarda geliştiriciden yüzde 30 pay alıyor. E-ticaret devi Amazon, geçtiğimiz sene Apple’a komisyon ödememek için iOS uygulamasında e-kitap ve benzeri dijital içerikleri satmaktan vazgeçmişti.

Şirket aynı kararı Android‘de de uygulamaya başladı ve Play Store’daki tüm dijital içerik satın alımları durduruldu.

Artık e-kitap satın almak isteyenler Amazon Kindle’ı, diğer dijital içerikleri satın almak veya indirmek isteyenler ise amazon.com’u kullanabilirler.

Amazon 2022’nin ilk çeyreğinde zarar ettiğini açıkladı

Amazon, 2022’nin ilk çeyreğini kapsayan mali durum raporunda, toplam 3,84 milyar dolar, hisse başına 7,56 dolar zarar ettiğini bildirdi. 2021’in ilk çeyreğinde ise 8,1 milyar dolarlık kar açıklamıştı. Firma ikinci çeyrekte net satışlarının 116-121 milyar dolar arasında olmasını beklerken; analistler 125.5 milyar dolar bekliyorlar.

Bu arada Amazon sadece uygulama mağazalarına komisyon ödemekten kaçınmıyor. Geçtiğimiz kasım ayında, popüler finansal hizmet sağlayıcısı Visa ile işlem ücretleri konusunda yaşadığı

anlaşmazlık nedeniyle İngiltere’de kredi kartlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Ocak ayında ise bu kararından vazgeçti.

KAYNAK

ŞİMAL DOĞAN