Yemeksepeti değişiyor! Hızlı ticaret platformunun web sitesi arayüzü baştan sona yenilendi. Markanın Twitter hesabında yaptığı açıklamada, iOS ve Android uygulamalarının da yakın zamanda yeni arayüzüyle tüm Yemeksepeti müşterilerine hizmet vereceği duyuruldu.

Sevilen hızlı ticaret platformu Yemeksepeti’nde esen değişim rüzgarları, yalnızca web sitesi arayüzüyle sınırlı değil. 2019 yılından bu yana hizmet veren market alışverişi platformu Yemeksepeti Banabi de yapılan değişikliklerle farklı bir kimliğe büründü.

iOS ve Android üzerinde yapılacak güncellemeyle kullanıcılara açılacak yeni Yemeksepeti konseptinde, uygulama üç ana kısımdan oluşacak. Marka tarafından Twitter’da yapılan paylaşımda Yemek ve Mahalle özellikleri yeni arayüzde de korunurken, Yemeksepeti

Banabi’nin yerine “Market” başlığının eklendiği görülüyor. Banabi ve Mahalle servislerinin eski tasarımda bulunan logoları da yeni uygulamanın görüntülerinde yer almıyor.

Marka tarafından yapılan açıklamada, Yemeksepeti Banabi markasının 2 Mayıs itibariyle tüm mecralarda “Yemeksepeti Market” ismiyle yola devam edeceği duyurulurken, uygulamada kullanıcı deneyimini iyileştirecek yeni değişiklikler yer alacak. Ayrıca, isim değişikliği sonrasında Yemeksepeti Market’in ürün gamı genişleyecek, meyve sebze, kırmızı ve beyaz et gibi taze ürünlerle beraber yeni sıcak yemek alternatifleri de eklenecek. 11 Mayıs’ta Android, 15 Mayıs’ta ise iOS uygulamasında değişikliklerin görülebileceğini belirten marka, tüm geçiş sürecinin 24 Mayıs itibariyle tamamlanacağını duyurdu.

Yemeksepeti en son geçtiğimiz Eylül ayında, kurumsal kimliğinde ve arayüz tasarımlarında yenilemeye gitmişti. Bu değişiklikten kısa bir süre sonra, 2015 yılında global yemek sipariş devi Delivery Hero tarafından satın alınan Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın, geçtiğimiz Kasım ayında 21 yıldır yürüttüğü CEO’luk görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Web sitesinin yeni arayüzü bir başka Delivery Hero markası olan Foodpanda’ya benzetilirken, Twitter ve ekşisözlük üzerinde pek çok kullanıcı yeni tasarımı başarılı bulmadıklarını belirtti. Web

sitesinde sipariş vermeye çalışırken zorlandıklarını ve tasarımın eski işlevselliğini korumadığını belirten kullanıcılar, tepkilerini sosyal medyaya taşıdı.

Bugüne dek, web sitesi ve uygulama tasarımlarını değiştiren pek çok marka benzer tepkilerle karşı karşıya kalmıştı. Yeni Yemeksepeti uygulamasının geçiş sürecinin tamamlanmasıyla beraber sosyal medya kullanıcılarının tasarım hakkındaki düşüncelerinin ilk günkü haliyle kalıp kalmayacağı merak konusu.

KAYNAK 

ŞİMAL DOĞAN