Dünyanın Down sendromlu ilk sanal influencer’ı Kami, down sendromlu 100’den fazla gerçek genç kadının yüzünün birleşiminden oluşturuldu.

Influencer‘ların hitap ettikleri kitle ve insanlar üzerindeki etkileri her geçen gün artıyor. Moda, gündem ve eğlence sektörü gibi yaşamımızın önemli parçalarındaki etkileri oldukça hissedilen influencer’ların neyi temsil ettikleri de oldukça önemli bir mesele haline geldi. Down sendromlu kişilerin yaşam kalitelerini iyileştirmeyi amaçlayan Down Syndrome International (DSi) derneği ve reklam ajansı Forsman & Bodenfors (F&B) Down sendromlu bireyleri temsil edecek olan, dünyanın ilk Down sendromlu influencer’ı ‘Kami‘yi tanıttı.

itskamisworld

11 posts · 1,284 followers

pastedGraphic.png

View more on Instagram

Like

Comment

Share

Save

343 likes

itskamisworld

There are hundreds of virtual influencers on Instagram.

Only 2 are body positive.

None have a disability. 

Until now.

Hi, I’m Kami! 👋

I’m the World’s First Virtual Influencer With Down Syndrome.

There is only one of me in the digital world. 

But there are thousands of women like me in the real world.

1 in every 800 babies are born with Down syndrome.

I’m created by a group of real young women with this condition. 

My mission is to make the digital world more inclusive. 

Follow me to be part of it! 

Thank you so much for your support.💜😀

Sanal evrende yaratılan avatarlar çoğu zaman “idealleştirilmiş” yapılardır ve gerçek dünyada temsil ettikleri değerler oldukça sınırlıdır. Kami‘nin yaratılmasının altındaki amaç ise, insanların, özellikle de Down sendromlu bireylerin dahil olduklarını ve takdir edildiğini hissettikleri dijital bir alan oluşturmak. Kami, dünyanın dört bir yanındaki Down sendromlu 100’den fazla gerçek genç kadının yüzünün birleşiminden oluşturuldu. Kami‘nin sesi ise, onu hayata geçirmek için sesleri, tavırları ve kişilikleri kayıt altına alınan gönüllü bireylerden oluşturuldu.

pastedGraphic_1.png

Forsman & Bodenfors Singapur‘un kreatifleri Rachel Kennedy ve Firrdaus Yusoff, “Piksel mükemmelliğindeki sanal modellerle dolu bir dünyada Kami’yi yaratmak, Down sendromunu çevrimiçi ortamda tamamen yeniden çerçevelemenin bir yolu. Kami’yi ve temsil ettiği her şeyi görmezden gelmeyi imkansız kılmak istiyoruz. Onu tanıdıkça Kami’nin gerçek potansiyeli, dünyanın onu sanal haliyle nasıl kucakladığına bağlı olacak.” ifadelerini kullandı.

ŞİMAL DOĞAN 

KAYNAK