Google, Oregon Üniversitesi iş birliğiyle çalışacağı yeni sağlık projesini duyurdu. Google proje kapsamında teknolojinin insanların zihinsel sağlığı üzerinde bıraktığı etkileri araştırmak adına Google Health Studies uygulamasını devreye alacak.

Teknoloji devi Google, teknolojinin insanların zihinsel sağlığı üzerindeki etkisini görünür kılmak için yeni bir proje başlatıyor. Bu kapsamda araştırma verileri Google Health Studies uygulaması üzerinden toplanacak.

Gönüllüler 27 Mayıs Cuma gününe kadar kayıt yaptırabilecek

Araştırmaya dahil olmak isteyen gönüllüler günlük adım sayısı da dahil olmak üzere birçok sağlık verisini kaydedecek olan Google Health Studies’u 27 Mayıs Cuma gününe kadar indirip kaydolabilecek.

Oregon Üniversitesi Psikoloji Bölümü Profesörü Nicholas Allen’ın projeyle ilgili yorumları şöyle;

“Veriler Google Helath Studies uygulaması kullanılarak toplanacak. Araştırma çalışmaları, çeşitli tıbbi durumlarla ilgili verileri içereceği için Google, uygulamanın kullanıcıların girdikleri hassas verileri kontrol etmesine izin verecek. Bu yeni çalışma, akıllı telefonların zihinsel sağlık üzerindeki etkisine odaklanacak.”

İnternet hayatımızın öylesine içindeki, artık pek çoğumuz için temel ihtiyaçlar listesinde yerini alıyor. Pandemi sırasında; özellikle karşılıklı sosyalleşme, alışveriş ve uzaktan çalışma olanağı yaratması her kesimden insanı minnettar bıraktı. Ancak madalyonun bir yüzü daha var. Çevrimiçi paylaştığımız kişisel bilgilerimizin suistimal edilme riski endişe yaratıyor. Üstelik verileri kötüye kullanılanların çokluğu bu endişenin pek yersiz olmadığını gösteriyor. Bu noktadan referansla BAREM, global ortağı WIN International ile birlikte, 39 ülkeden 33.236 kişi ile görüşerek dijital teknolojilerin önemini, kişisel bilginin gizliliğini ve çevrimiçi bilgi paylaşımının getirdiği endişeyi irdeledi. Araştırma sonuçlarına göz atmak için TIKLAYIN.

ŞİMAL DOĞAN 

KAYNAK