Duracell Optimum’un tanıtımı metaverse’te gerçekleşti.

Sürdürülebilirlik odağında geliştirdiği uzun ömürlü pillerle atık üretimini azaltmayı hedefleyen Duracell, yeni ürünü Duracell Optimum’u metaverse’te gerçekleştirdiği etkinlikle tanıttı.

Duracell Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu konuya ilişkin açıklamasında, “Yoğun çalışmalarımızın bir sonucu olarak geliştirdiğimiz ve kullanıldığı cihazların performansını şimdiye kadar hiç ulaşılamayan şekilde artıran yeni ürünümüzü kullanıma sunuyoruz. Duracell Optimum’un sadece yarattığı yüksek performans farkıyla değil, doğa dostu olmasıyla da öne çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Yeni ürünlerinin, sürdürülebilirlik ve doğa dostu bir marka olmayı merkeze aldıkları yönetim anlayışlarını temsil ettiğine dikkat çeken Sinanoğlu, “Laboratuvarlarımızda uzun süren Ar-Ge çalışmalarının ardından geliştirilen ve teknik özellikleriyle tüketicilere katma değer sunan çevre dostu Duracell Optimum’u metaverse’te gerçekleştirdiğimiz etkinlikle tanıttık. Lansmanımıza farklı sektörden birçok iş insanı katılırken, biz de ürünümüzün günümüz cihazlarında 30 kata kadar uzun ömür ve güçlü performans yaratacağını paylaşma imkânı bulduk” diye konuştu.

Daha uzun ömürlü piller üreterek daha az atık oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Sinanoğlu, “Ar-Ge çalışmalarına önemli bir bütçe ayıran, yeşil enerjiyle üretim yapan ve dünya standartlarına uygun sorumluluk sertifikalarına sahip bir şirket olarak, tüm ürünlerimizi yüzde 90 karton ve yüzde 100 geridönüştürülmüş paketlerle tüketicilere ulaştırıyoruz. Sektörümüzde karbon ayak izini ölçümleyip takip eden ve sürdürülebilirlik raporu hazırlayan tek markayız. Yeşil yaklaşımımızla hem kullanıcı hem de doğa dostu ürünler geliştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

ŞİMAL DOĞAN 

KAYNAK