Arzum, topraksız tarım girişimi Vahaa işbirliğiyle tasarladığı Akıllı Bahçe ürününün lansmanını gerçekleştirdi.

Şehrin koşuşturmacası içinde minicik bir kaktüse bile bakamazken evimizde hiç efor sarf etmeden bir bostana sahip olmayı kim istemez?

Küçük ev aleti markalarından Arzum, topraksız tarımı mümkün kılan girişim Vahaa ile işbirliği yaparak Arzum x Vahaa Akıllı Bahçe’yi geliştirdi. Ürünün lansmanını Aslı Tunca Otel’de yapan marka, şehir yaşamında sürdürülebilir tarım ekosistemi yaratma konusunda öne çıkmanın mutluluğunu taşıdığını belirtti.

Akıllı Bahçe, topraksız tarım tekniğini Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisiyle birleştirerek kullanıcılarının kolay ve etkili bir biçimde ürün elde etmesini sağlıyor. Tohumundan besinine, çimlenme kitinden ışığına kadar her şeyin hazır olduğu ürün, aynı anda 6 ila 18 ürün yetişmesini sağlıyor. Küçük bir alanda birbirinden lezzetli ürünler yetiştirebilmesinin ardındaki sır ise çimlenme, büyüme ve meyveleme anları için ayrı modlara sahip olması.

Hepimizin meselesine pratik çözüm

Şu an fesleğen, marul, pazı, maydanoz, nane gibi çeşitli otlar yetiştirme imkanı tanıyan Akıllı Bahçe, aynı zamanda sürdürülebilirlik adına atılmış bir adım. Sürdürülebilirlik meselesinin artık bireylerden kurumlara herkesin meselesi olduğunu dile getiren marka, Akıllı Bahçe’nin hem bireysel esenliğe olumlu etkisinin olduğunu hem de sürdürülebilirlik meselesine teoride değil pratikte çözüm sunduğunu belirtiyor.

Kaynak 

Şimal Doğan