Sims ve Simcity’nin yaratıcısı olan Will Wright, yeni Metaverse projesi Voxverse’ü tanıttı. Gala Games isimli Web3 oyun şirketinin NFT projesi VOX’u temel alan bu oyun, aslında en basit tabiriyle Minecraft görünümlü bir Metaverse projesi. 

Bir küpün 5 yüzünden oluşan VOX dünyasının bir yüzü oyunun ana şehri, bir yüzü çöl, bir yüzü deniz ve bir yüzü soğuk ve karlı olacak. Oyunda ayrıca iki çeşit ekonomi bulunacak. Para ekonomisi ve sosyal ekonomi. Para ekonomisi, oyunda bir şeyler satın alıp etkinliklere katılmada kullanılacak. Oyunun sosyal ekonomisi ise diğer oyuncularla kurduğunuz iletişim ile ilerliyor. Karakterlerle konuşma şekliniz ve rol yapma şeklinize göre diğer oyuncular sizi puanlıyor ve bu sayede sosyal olarak beğenilen, güvenilen, korkulan ya da ünlü birisi olabiliyorsunuz.

Yapılan açıklamada oyunun dünyasında belirli noktalarda portallar olacağı ve bu portallar sayesinde DreamWorkd’ün Troller animasyon filmi ve Gala Games’in Walking Dead oyunu gibi evrenlere de geçiş yapılabileceği belirtildi.

Voxverse’de oyuncuların bir Vox’a sahip olması için Gala Games’in NFT’lerinden birine sahip olması gerektiğini belirtildi. Karakteri olmayan oyuncuların da Voxverse’e girebileceği ancak işe girme, eve sahip olma ve kendi tasarımlarını satma gibi özellikleri kullanamayacaklar. Vox kullanıcıları ise Voxverse’deki tüm özellikleri ücretsiz bir şekilde kullanacak.

KAYNAK: https://www.webtekno.com/sims-yaraticisi-metaverse-oyunu-voxverse-h129083.html