Disney, müzik şirketi Disney Music Emporium’un 100. yılı dolayısıyla, etkileşimli sanal vitrinler oluşturmasıyla tanınan bir e-ticaret platformu olan Obsess ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında web3 tabanlı bir internet sitesi kuruldu. Etkileşimli bir deneyim vadeden site üzerinden 360 derece görüntülenebilen bir ortamda Disney arşivinde yer alan film ve müzikler sanal mağazada satışa çıkarıldı.

Sanal mağaza Disney’in 1920’lerden 2020’lere uzanan tarihinin müzikal vurgularını içeren bir zaman çizelgesi de dahil olmak üzere zengin içerikler sunuyor. Kullanıcılar, Mickey Mouse, 101 Dalmatians, Beauty and the Beast, Aladdin, The Lion King, Toy Story, Mulan gibi ünlü yapımlar hakkında bilgi alabiliyor ve bu yapımların müziklerini dinleyebiliyor. Butonlara tıklayarak yapımlar arasında 360 derece geçiş yapabilen kullanıcılar, film müziklerinin yer aldığı müzik listelerine ulaşıp albüm satın alabiliyor.

Disney Music patronu Ken Bunt, web3 deneyim mağazası ile ilgili “Disney Music Emporium mağazamız için heyecan verici yeni bir alışveriş deneyimi başlatmak üzere Obsess ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Sanal mağazanın Disney’in 100. yılını kutlamaya hazırlanırken, misafirlerimiz için keşif ve eğlence yaratmanın muhteşem bir yolu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:

Yaprak TÜRK