Instagram’ın kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger yeni bir girişimle piyasaya geri dönüyor. Yeni nesil sosyal medya uygulamalarına yönelik fikir geliştirmek için bir girişim oluşturan ikilinin ilk uygulaması, kullanıcılara kişiselleştirilmiş haber akışı sunan bir platform olacak.

Bugün en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram’ı 2010’da hayata geçiren ikili, 2012’de platformu Facebook’a devretmiş, 2018 yılına kadar ise Facebook çatısı altında çalışmaya devam etmişti. Systrom ve Krieger’ın piyasada yeniden boy göstereceklerini duyurması, akıllarda “Çekirge kaç kez sıçrar?” sorusunu uyandırdı.

Instagram’ın kurucu ortakları, yeni bir uygulamayla piyasaya geri dönüyor

Yapay zeka tarafından haber yönlendirilecek

“Artifact” adını verdikleri haber okuma uygulamasının da yer alacağı birçok sosyal uygulamayı bir arada keşfetmeyi sunan bir girişimi hayata geçirmek için adım attı. Uygulamanın kendisi henüz halka açık değil. Ancak ilgilenen kullanıcıların ön kayıt yaptırabileceği bir bekleme listesi sunuyor. Hem iOS hem de Android cihazlarda kullanılabilecek olan uygulamanın, 2013’te tedavülden kaldırılan Google Reader’ın modern versiyonu olacağı tahmin ediliyor. Artifact’i alternatiflerinden ayıracak en büyük özellik, kullanıcılara yapay zeka tarafından yönlendirilen kişiselleştirilmiş bir haber akışı sunması olacak.

KAYNAK