Dünyanın en büyük bilişim teknolojisine sahip şirket IBM, Amerika’da geliştirdiği Watson robotunu yavaş yavaş sektöre dahil ediyor. Bunun en büyük ve akılda kalıcı örnekleri arasında ise Hilton Otelleri ile yapmış olduğu iş birliği var.

Amerika’nın Virginia eyaletinde bulunan Hilton, aynı zamanda Watson robotunun zekasını test etmek amaçlı kullanılan bir alan. IBM’in yapay zekası üzerine inşa edilen ve otel müşterilerine ‘’concierge’’ hizmeti vermesi amaçlanan robot, ‘’Connie’’ adını taşıyor. Connie ise, Hilton oteller zinciri kurucularından Conrad Hilton’dan geliyor.

Connie, otele gelen müşterileri karşılıyor ve otele yönelik soruları yanıtlıyor hatta çeşitli servislere dair bilgiler de veriyor. Connie, bu soruları hafızasına, gelecekte kendisine referans olması adına atıyor. İnsanlarla etkileşime ne kadar girerse o kadar gelişiyor. Sadece otel ile kalmayıp, çevrede görünmesi gereken yerlerle ilgili de bilgiler veriyor.  Bu bilgileri çektiği yer ise; WayBlazer platformu.

İki şirketin de yaptığı açıklamada Connie’nin henüz pilot aşamasında bir proje olduğunun altı çizildi. Fakat yakın zamanda Connie kullanan Hilton otellerinin sayısının artacağı da eklendi.

Kaynak: